Попереднього керівника 6-го арсеналу зняли після серпневої перевірки — Луценко

Попереднього керівника 6-го арсеналу зняли після серпневої перевірки — Луценко

Укрінформ
Попереднього керівника 6-го військового арсеналу поблизу міста Ічня на Чернігівщині звільнили в серпні цього року після перевірки, проведеної підрозділом Сил спеціальних операцій.

Про це сказав у коментарі журналістам генеральний прокурор Юрій Луценко у середу, повідомляє Укрінформ.

"Підрозділ Сил спеціальних операцій в серпні проводив перевірку всіх складів на території України на предмет готовності до можливих диверсій. За результатом цих навчань по всій території України керівника Ічнянського складу зняли з посади, звільнили в запас без вихідної допомоги", - сказав генпрокурор.

Луценко також заявив, що після перевірок військової прокуратури не були впроваджені плани по вдосконаленню безпеки на військових складах в Ічні. Однією з причин цього стала недостатність фінансування відповідних робіт.

Читайте також: На арсеналі під Ічнею було 69,5 тисяч тонн боєприпасів — Полторак

Генпрокурор додав, що слідство стосовно підриву 6-го арсеналу буде завершене після припинення вибухів і розмінування території.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району на території складів боєприпасів в/ч А1479 Збройних сил України.

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство. Досудове розслідування доручено Управлінню СБУ в Чернігівській області.

За даними СБУ, нині розглядається три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя - навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-