Вінничани відправлять шифер постраждалим під Ічнею

Вінничани відправлять шифер постраждалим під Ічнею

Укрінформ
Вінниччина підготувала 20 тонн шиферу і зарезервувала транспорт для його доставки у населені пункти, постраждалі від вибухів на арсеналі в Ічнянському районі Чернігівської області.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив перший заступник голови Вінницької ОДА Андрій Гижко.

«Ми перебуваємо у постійному контакті з керівництвом Чернігівської ОДА і безпосередньо з головою Ічнянської РДА, і як тільки там визначаться з потребами у будматеріалах для відновлювальних робіт, готові підставити своє плече. Але поки там вибухи тривають, і на даному етапі інші пріоритети. Попри те, ми провели позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації і за її рішенням вже зарезервовані для відправки в постраждалі населені пункти 20 тонн шиферу – це близько тисячі листів, а також транспорт для його доставки», - повідомив Гижко.

За його словами, Вінниччина має досвід ліквідації наслідків вибухів на 48-му арсеналі поблизу Калинівки, відтак, фахівці профільних підрозділів наразі консультують чернігівських колег стосовно організації постевакуаційних процесів, а також налагодження обліку і документування постраждалих від вибухів об’єктів інфраструктури та домоволодінь.

Від цього залежатиме оперативність організації відновлювальних робіт та ефективне використання виділених урядом на зазначені потреби 100 млн грн. А також організація відшкодування населенню збитків, завданих унаслідок надзвичайної ситуації.

Читайте також: Вінницькі сапери поїхали розміновувати арсенал на Чернігівщині

Як повідомляв Укрінформ, засіданні 10 жовтня Кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо виділення з резервного фонду 100 млн грн на відшкодування збитків жителям Ічнянського району Чернігівської області внаслідок вибухів на складі боєприпасів військової частини А1479.

У ніч на 9 жовтня на території військового складу Міністерства оборони поблизу смт Дружба Ічнянського району Чернігівської області виникла пожежа з подальшою детонацією боєприпасів.

Із 16-кілометрової зони можливого ураження (м. Ічня та 30 прилеглих населених пунктів) евакуйовано понад 12,5 тисяч осіб. З Ічнянської центральної районної лікарні евакуйовано 163 хворих до лікувального закладу смт Парафіївка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-