Пожежу на арсеналі під Ічнею почали гасити з повітря

Пожежу на арсеналі під Ічнею почали гасити з повітря

Укрінформ
Авіація Ніжинського авіазагону ДСНС України почала гасити пожежу на території 6-го арсеналу з повітря.

Виявляти осередки загорянь допомагає беспілотник ЗСУ.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив керівник прес-служби управління ДСНС у Чернігівській області Роман Хропатий.

"Сьогодні о 7.35 розпочалося гасіння окремих осередків загорянь на території арсеналу літаком АН-32п Ніжинського авіазагону ДСНС. Для аеророзвідки та коригування спільних дій із ліквідації пожежі задіяно беспілотний літальний апарат Збройних Сил України", - розповів речник.

За його словами, з літака розпилюється вода.

Читайте також: Уряд виділить сто мільйонів постраждалим від вибухів під Ічнею - Гройсман

Хропатий додав, що почати гасити пожежу з повітря стало можливо після значного зниження інтенсивності вибухів. Їх періодичність становить, приблизно, 6-8 вибухів на годину.

Як повідомлялося, в ніч на 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

За даними Міноборони, станом на 15:00 9 жовтня внаслідок детонації снарядів пожежею було охоплено близько 30% всього арсеналу. Територія 6 арсеналу становить близько 682,6 га, з них технічна територія - 402 га.

Із 16-ти кілометрової зони можливого ураження (м. Ічня та 30 прилеглих населених пунктів) евакуйовано понад 12,5 тисяч осіб. З Ічнянської центральної районної лікарні евакуйовано 163 хворих до лікувального закладу смт Парафіївка.

На сьогодні у 18 пунктах допомоги жителям Ічнянського району організовано гаряче харчування, надається медична та психологічна допомога.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-