Реформи децентралізації та земельна не скоординовані на рівні ОТГ - експерт USAID

Реформи децентралізації та земельна не скоординовані на рівні ОТГ - експерт USAID

Укрінформ
Реформа децентралізації та земельна реформа, які наразі проводяться в Україні, не скоординовані на рівні об'єднаних територіальних громад.

Про це заявив у вівторок в Херсоні під час інформаційної зустрічі в облдержадміністрації з представниками ОТГ області, структурних підрозділів ОДА, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади у сферах земельних відносин, лісового господарства, розвитку водного господарства експерт з питань управління земельними ресурсами проекту USAID "Підтримка аграрного і сільського розвитку" Сергій Кубах, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми сконцентрувалися навколо питань власне реформи децентралізації і земельної реформи... Не секрет, що ці дві реформи не скоординовані в нас на рівні ОТГ", - заявив Кубах.

Читайте також: Рада Європи допоможе у професійному навчанні посадовців в ОТГ

Як він зазначив, без земельних ресурсів, без використання земельного потенціалу об'єднані територіальні громади не зможуть розвиватися. "Сільські громади саме залежать від земельних ресурсів, тому що це найголовніший ресурс. І крім того, через цей ресурс є доступ до інших ресурсів - до лісових, до водних та інших", - наголосив експерт USAID.

Згідно оприлюдненій на цій зустрічі інформації, об'єднаним територіальним громадам Херсонщини та ще п'яти областей України, які братимуть участь у "Програмі місцевого системного розвитку", що реалізується у межах проекту USAID "Підтримка аграрного і сільського розвитку", нададуть допомогу для ефективного управління цими громадами наявною в них землею.

Фото aif.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-