Надзвичайний стан під Ічнею: Аброськін каже, що мародерства немає

Надзвичайний стан під Ічнею: Аброськін каже, що мародерства немає

Укрінформ
Не підтвердилилося жодне з шести отриманих поліцією повідомлень про мародерство в зоні надзвичайної ситуації в Ічнянському районі Чернігівщини, де горять військові склади. 

Про це зранку повідомив тимчасово виконуючий обов'язки голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін на своїй сторінці у Facebook.

"До теперішнього часу із шести отриманих повідомлень про мародерство жодне не отримало підтвердження. Підрозділи Національної поліції України будуть нести службу цілодобово в зоні надзвичайної події до тих пір, поки не нормалізується ситуація", - написав він.

Як повідомляв Укрінформ, під час координаційної наради з питань ліквідації наслідків події в м. Ічня Чернігівської області тимчасово виконуючий обов'язки голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін заявив, що в зоні надзвичайної ситуації головне завдання поліції - не "допустити фактів мародерства, а також належна організація охорони порядку та надання допомоги людям".

У ніч на 9 жовтня сталася пожежа поблизу селища Дружба Ічнянського району на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України. 

Читайте також: Тікаючи від вибухів: пожежа на арсеналі під Ічнею очима очевидців

Прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство. Досудове розслідування доручено Управлінню СБУ в Чернігівській області.

Розглядається три версії причин надзвичайної події, основна з яких - вчинення диверсії з проникненням на територію складів диверсійної групи, друга - порушення правил пожежної безпеки чи зберігання боєприпасів і третя - навмисний підпал чи підрив з метою приховування нестачі бойових припасів.

У Міноборони інформували, що станом на 15:00 внаслідок детонації пожежею було охоплено близько 30% всього арсеналу. Територія 6 арсеналу становить близько 682,6 га, з них технічна територія - 402 га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-