Через вибухи під Ічнею на Чернігівщині не працює 59 освітніх закладів

Через вибухи під Ічнею на Чернігівщині не працює 59 освітніх закладів

Укрінформ
Через вибухи на військовому арсеналі під Ічнею у Чернігівській області не працює 59 закладів освіти.

Про це на засіданні оперативного штабу з подолання наслідків надзвичайної ситуації в Ічнянському районі повідомила заступник начальника управління освіти і науки Чернігівської ОДА Олена Соронович.

"Станом на сьогодні 59 закладів освіти не працюють. Це не лише заклади, які знаходяться в зоні ураження, але й ті, що приймають евакуйованих або надали свої шкільні автобуси для евакуації населення із зони ураження", - сказала вона.

За словами Соронович, освітньо-виховний процес заради розміщення на своїх площах людей на Чернігівщині призупинили заклади міст Ніжин та Прилуки, Ніжинського і Прилуцького районів та трьох ОТГ - Плисківської, Лосинівської та Малодівицької.

Як довго не працюватимуть освітні заклади, зазначила Соронович, буде видно по ситуації.

"Якщо ми будемо бачити потребу рятувати людей, розселяти їх, тоді ми скоригуємо освітній процес", - додала заступник голови Чернігівської ОДА Наталія Романова.

Які саме заклади освіти приймають евакуйованих, не уточнювалось.

Читайте також: Порошенко вимагає швидких результатів розслідування вибухів під Ічнею

Як повідомлялося, 9 жовтня о 03.30 стало відомо про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

За фактами вибухів на артскладах прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство, проте у Міноборони та СБУ також не виключають диверсію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-