У Франківську медики та вчителі вимагали погашення боргів із зарплати

У Франківську медики та вчителі вимагали погашення боргів із зарплати

Укрінформ
В Івано-Франківську біля будівлі облдержадміністрації відбулась акція протесту представників усіх галузей профспілки. Кількасот медиків і вчителів вимагали погашення мільйонних боргів із зарплати.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Рішення про акцію протесту ухвалила Рада профспілок Івано-Франківської області на засіданні Президії Ради. Очікували, що в ній візьмуть участь до 3 тисяч людей. Сьогодні тут протестують представники усіх галузей профспілки. Освітяни і медики вимагають погашення мільйонних боргів із зарплати та її підвищення. Представники інших галузей профспілки протестують проти підвищення цін на газ і на комунальні послуги та вимагають відновлення виробництва в області», - повідомили у Раді профспілок Івано-Франківської області.

За їхньою інформацією, Рада профспілок області неодноразово зверталась до уряду щодо цієї ситуації, втім кабмін, кажуть, ігнорує усі їх спроби діалогу. Водночас, у Раді профспілок області говорять, що відчувають тиск на профспілкові організації та намагання відібрати їх майно.

Читайте також: Профспілки у Дніпрі протестували проти підвищення тарифів на комуналку

Нині, стверджують працівники Ради профспілок області, такі акції протесту відбулись у кількох обласних центрах України. Наразі профспілкові лідери готують свої вимоги і резолюції до органів центральної влади. Вже 17 жовтня, у День боротьби з бідністю, Рада профспілок області вийде на спільний протест, який планують провести у Києві.

Раніше в Івано-Франківській обласній раді повідомили про борги освітян, які на 1 вересня сягали десятки мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-