Вибухи під Ічнею: населення попереджають, що повертатися ще ризиковано

Вибухи під Ічнею: населення попереджають, що повертатися ще ризиковано

Укрінформ
Інтенсивність вибухів поблизу селища Дружба Ічнянського району, де сьогодні вночі сталася пожежа на 6-му арсеналі, зменшилася, але людей просять поки що не повертатися.

Про це сказала сьогодні в. о. голови облдержадміністрації Юлія Свириденко під час засідання обласного оперативного штабу з ліквідації надзвичайної ситуації в Ічнянському районі, повідомляє Чернігівська ОДА.

"Ми розуміємо бажання людей повернутися додому, їх занепокоєння долею майна та домашніх тварин. Але це дуже великий ризик, адже вибухи тривають, та й у безпечності території мають переконатися піротехніки, - наголосила Свириденко.

За словами представника обласного управління ДСНС, попри зниження інтенсивності вибухів до повного урегулювання ситуації ще далеко. Тому люди мають усвідомлювати: повертатися додому їм ще зарано. 

За повідомленням ДСНС із небезпечної зони, евакуйовано понад 12 тисяч осіб. Зафіксовано чотири загоряння - зерносушарки та трьох приватних житлових будинків. Чутки про більш масштабні пожежі фахівці спростували.

На засіданні обласного штабу було також проаналізовано ситуацію на дану годину та визначено потреби пунктів з прийому евакуйованих громадян.

В одному з них - Парафіївському, як поінформувала Свириденко, побував сьогодні Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. 

Досягнуто домовленості з газопостачальними організаціями про включення опалення у приміщеннях, де перебувають евакуйовані. Проте теплий одяг, ковдри та каримат залишаються у переліку найбільш потрібних речей.

Актуальною є й проблема організації харчування потерпілих. Першу машину з двома тонами продуктів вже направлено до пунктів прийому. Не стоять осторонь і місцеві ради, депутати, просто небайдужі громадяни. Хтось організовує «польову кухню», хтось запрошує до себе евакуйованих. Чернігівські торговельні мережі також запропонували надати допомогу продуктами харчування.

Читайте також: Ічня стоїть порожня, проте руйнувань немає - очевидець

Надзвичайна ситуація не залишила байдужими і людей у інших областях. Офіційно запропонували допомогу Харківська та Миколаївська облдержадміністрації, Печерська райдержадміністрація Києва. Пропозиції про допомогу продовжують надходити.

Ситуація в районі Ічнянського району контролюється постійно, проте спрогнозувати термін її урегулювання неможливо. Тому, зазначалося на засіданні, потрібно докласти всіх зусиль для забезпечення достойних умов перебування евакуйованого населення в пунктах прийому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-