Мер Черкас, якому оголосили дві підозри, пішов у відпустку

Мер Черкас, якому оголосили дві підозри, пішов у відпустку

Укрінформ
Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, якому за останні кілька днів місцева прокуратура оголосила дві підозри - у створенні штучних перешкод у роботі депутатам Черкаської міськради та у зловживанні владою - пішов у відпустку на місяць.

Про це він заявив на прес-конференції.

“Я написав на місяць відпустку - поки не закінчиться справа, я як чесний громадянин буду у відпустці. Що стосується завтрашньої застави - жодної копійки я вносити не буду, бо таких коштів у мене немає. Всі звинувачення на свою адресу вважаю політично вмотивованими і вважаю, що прокурор області виконує політичне замовлення. Основне завдання - це сфальшувати вибори навесні 2019 року. По другій підозрі звинувачення базуються на показах начальника юридичного управління на той час - Стойка”, - сказав Бондаренко.

Він також додав, що готовий весь юридичний шлях пройти до кінця і якщо буде потрібно звертатиметься й у Європейський суд із прав людини. Бондаренко сказав, що не має наміру виїжджати за кордон чи ховатися.

Читайте також: Мер Черкас отримав ще одну підозру — у зловживанні владою

Відповідаючи на запитання, міський голова Черкас зазначив, що його обов’язки у міськраді та на сесіях виконуватиме секретар Ярослав Нищик, а у виконавчому комітеті - його заступник Ігор Волошин.

Щодо другої підозри - у зловживанні владою, то Бондаренко також написав на своїй сторінці у Facebook, що у цій справі “засідання суду має відбутися по заставі 10 жовтня, а 11 жовтня - щодо відсторонення від посади. Наша позиція чітка: сторона захисту має всі необхідні аргументи, аби довести безпідставність висунутих звинувачень. Станом на сьогодні заборгованості орендаря тієї земельної ділянки перед міською радою немає. І у нас є всі підтверджуючі документи із податкової щодо цього".

Як уже повідомляв Укрінформ, досудовим розслідуванням установлено, що мер Черкас Анатолій Бондаренко у липні 2017 року підписав і скерував до суду лист про відкликання апеляційної скарги в господарській справі за позовом Черкаської міської ради до приватного підприємства, яке займається будівництвом, про стягнення заборгованості у зв’язку з невиконанням зазначеним підприємством умов договору оренди щодо строків початку будівництва та розірвання договору.

На підставі вказаного листа Київським апеляційним господарським судом апеляційну скаргу Черкаської міської ради залишено без розгляду, що унеможливило стягнення з орендаря заборгованості в бюджет міста.

Указаними діями міського голови, за інформацією прокуратури, спричинено тяжкі наслідки охоронюваним законом громадським інтересам в особі Черкаської міської ради у вигляді недоотриманих доходів загальним фондом бюджету міста Черкаси в розмірі більш як 447 тис. грн.

Саме через це прокуратура повідомила меру Черкас про підозру у зловживанні владою.

Підозру в створенні штучних перешкод у роботі депутатам Черкаської міськради Анатолій Бондаренко отримав за проведення 22 серпня 2018 року з порушенням регламенту “таємної” сесії в Каневі, про яку журналістам, громадськості та частині депутатів повідомили вже постфактум.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-