На кордоні посилили безпеку через вибухи під Ічнею

На кордоні посилили безпеку через вибухи під Ічнею

Укрінформ
Через вибухи на 6-му арсеналі Збройних сил України Державна прикордонна служба створила ситуаційні групи та посилила заходи безпеки.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

«Державна прикордонна служба України створила ситуаційні групи, які тісно взаємодіють з усіма відповідними відомствами та органами місцевої влади. В готовність до дій приведені резерви відомства, в тому числі техніка, що може бути задіяна у разі необхідності. На державному кордоні посилені заходи безпеки», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що збільшено склад змін прикордонних нарядів в пунктах пропуску на даному напрямку, при цьому задіяні кінологи зі службовими собаками, натренованими на пошук зброї та боєприпасів. Ретельно здійснюється оглядова робота щодо транспортних засобів, які слідують через державний кордон. Також збільшено кількість прикордонних нарядів на «зеленій» ділянці кордону.

Читайте також: У Мінінфраструктури уточнили, які маршрути закриті через вибухи на Чернігівщині

Як повідомлялося, 9 жовтня о 03.30 стало відомо про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району, на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

Станом на 9:30 з небезпечної зони евакуйовано близько 12 тисяч осіб, для вивезення людей залучено 35 автобусів. Інформація про постраждалих внаслідок вибухів офіційно не надходила.

На місці події працює оперативний штаб. До місця події направлено 220 чоловік особового складу і 60 одиниць техніки ДСНС, у тому числі 21 піротехнічний розрахунок загальною чисельністю 105 чоловік та 39 одиниць техніки, посилені наряди Нацполіції з Києва та Київської області кількістю 150 осіб та Нацгвардії - 100 осіб з підготовленими бронегрупами для патрулювання місця події.

Над місцем події в зоні можливого ураження закрито повітряний простір й обмежено рух автомобільного транспорту.

За фактами вибухів прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтею про недбальство.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-