Генштаб: Реальна кількість боєприпасів у Ічні

Генштаб: Реальна кількість боєприпасів у Ічні "в 1,5-2 рази менша", ніж заявляє МВС

Укрінформ
Інтенсивність вибухів на арсеналі у Чернігівській області зменшилась, на місці працює пожежний танк. 

Про це заявив журналістам заступник начальника Генерального штабу генерал-майор Родіон Тимошенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Було 5 осередків пожежі, наразі інтенсивність вибухів зменшилась, спостерігається задимлення, візуальна розвідка складна, тому проводиться розвідка безпосередньо на місцевості. Туди висунувся пожежний танк, і екіпаж прямо на місцевості буде бачити, які подальші дії необхідно зробити, щоб погасити пожежу",- зазначив він.

Також у Генштабі зазначили,що на місці пожежний танк раніше вже оперативно локалізував один із осередків пожежі.

Читайте також: МВС: на складі під Ічнею - близько 88 тисяч тонн боєприпасів. У Міноборони - інші цифри

Як зазначається, до локалізації пожежі буде долучена додаткова техніка - один штатний танк, 4 одиниці пожежних танків, а також кілька одиниць автомобільної техніки.

При цьому представник Генштабу назвав оприлюднену в ЗМІ інформацію щодо кількості боєприпасів на арсеналі "некоректною", однак точну кількість відмовився повідомляти, зазначивши, що реальна кількість "у 1,5-2 рази менша".

Як повідомляв Укрінформ, у ніч на вівторок стало відомо про пожежу поблизу селища Дружба Ічнянського району, на території складських приміщень в/ч А1479 Збройних сил України.

Із місця події евакуйовано 12 тисяч жителів, інформації про потерпілих немає. 

До місця пожежі направлено 220 чоловік особового складу і 60 одиниць техніки ДСНС, у тому числі 21 піротехнічний розрахунок загальною чисельністю 105 чоловік та 39 одиниць техніки, посилені наряди Нацполіції з Києва та Київської області кількістю 150 осіб та Нацгвардії - 100 осіб з підготовленими бронегрупами для патрулювання місцевості. 

В СБУ заявили, що відпрацьовують версію про можливу диверсію на арсеналі в Ічнянському районі. На місце прибула слідчо-оперативна група Центрального апарату Служби безпеки України та керівництво Служби.

На Чернігівщині також працює штаб на чолі з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, першим заступником міністра внутрішніх справ Сергієм Яровим та головою ДСНС України Миколою Чечоткіним.

За даними МВС, на території військового складу, де сталася пожежа, знаходиться орієнтовно 88 тисяч тонн боєприпасів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-