Рятувальники відшукали заблукалих на Говерлі туристів

Рятувальники відшукали заблукалих на Говерлі туристів

Укрінформ
Рятувальники відшукали вісьмох туристів із Тернопільщини, які заблукали в районі гори Говерла.

Про це повідомляє ДСНС України у Закарпатській області.

"О 21:30 7 жовтня в оперативно-рятувальну службу надійшло повідомлення, що під час проходження туристичного маршруту в районі г. Говерли заблукала група туристів. Всі восьмеро чоловік – освітяни з Тернопільської області, прибули власним транспортом у Рахівський район 7 жовтня. Відпочивальники мали намір за один день піднятися на Говерлу й повернутися додому. Помилувавшись гірськими краєвидами, під час спуску з гори вони збилися з маршруту, втратили орієнтир і заблукали", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В районі гори Петрос загинув львівський турист

Зазначається, що для проведення пошуково-рятувальних робіт було направлено рятувальників Рахівського гірського пошуково-рятувального відділення. Близько другої години ночі 8 жовтня рятувальники дісталися найвищої вершини Карпат і розпочали пошуки. За допомогою сигнальних ракет та за наявності зв’язку з туристами, їм вдалося визначити їхнє місце перебування.

Як повідомляють у відомстві, жоден із відпочивальників медичної допомоги не потребував. Дочекавшись світлового дня, працівники ДСНС разом із туристичною групою розпочали спуск з вершини Карпат, і о 12:30 дісталися автомобіля туристів у селі Луги. Далі останні вже власним транспортом відбули до постійного місця їхнього проживання.

Фото: zk.dsns.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-