Оркестр, Андрухович та мапінг: як у Львові відзначать сторіччя ЗУНР

Оркестр, Андрухович та мапінг: як у Львові відзначать сторіччя ЗУНР

Відео
Укрінформ
Медійно-драматичне дійство «Момент і Чин, або Великі Роковини» стане центральним заходом святкування 100-річчя Західноукраїнської Народної Республіки (ЗУНР) у Львові. Воно розгорнеться на площі перед Національним університетом ім. Івана Франка.

Про це повідомили у прес-службі міської ради.

«Це буде мапінг з використанням складніших елементів та симфонічного оркестру», – розповів заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко.

За його словами, місце проведення дійства вибрали не випадково. Адже Львівський національний університет ім. Івана Франка мав безпосередній стосунок до Листопадового повстання і до творення української державності.

Його випускниками були президент Західноукраїнської Народної Республіки Євген Петрушевич, голова першого уряду ЗУНР Кость Левицький, а також Сидір Голубович, Лонгин Цегельський. Майже чверть депутатів Української Національної Ради й Тимчасового уряду також закінчували цей університет. Багато тогочасних студентів воювали у лавах Української Галицької Армії. Після Листопадового зриву на будівлі Галицького сейму (нинішнього головного корпусу ЛНУ ім. Івана Франка), уздовж фронтону якого проходила лінія фронту, також був піднятий український прапор», – зазначив кандидат історичних наук, доцент ЛНУ ім. Івана Франка Олег Павлишин.

Читайте також: Рада вирішила відзначити на державному рівні 100-річчя Акта злуки УНР та ЗУНР

Медійно-драматичне дійство «Момент і Чин, або Великі Роковини» буде відбуватися під музичний супровід Ukrainian Festival Orchestra. Текст начитає письменник Юрій Андрухович. А над проектом працювала спеціальна група на чолі з митцями театру Курбаса.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-