Порошенко відкрив Меморіал Слави у Болграді

Порошенко відкрив Меморіал Слави у Болграді

Укрінформ
Президент Петро Порошенко під час робочої поїздки до Одеської області, в місті Болград взяв участь в церемонії відкриття оновленого Меморіалу Слави - пам’ятника учасникам бойових дій. 

Пам’ятник споруджено для увічнення пам’яті загиблих воїнів у Другій світовій війні та в зоні проведення антитерористичної операції на сході України, повідомляє прес-служба Глави держави

"Гідне та щасливе майбутнє можливо збудувати тільки за умови збереження глибокої пам'яті про героїв, які віддали своє життя за нашу свободу, захищаючи українську землю, захищаючи нашу волю, нашу демократію, нашу державу, нашу незалежність", - сказав Президент на урочистій церемонії.

Він додав, що такі меморіали будуються і будуть будуватися на знак поваги і великої вдячності нашим героям.

"Коли б вони не жили і з ким би не боролися – з нацистами чи східною ордою, – для нас головне, що вони билися за нашу рідну землю, за свої родини", - підкреслив Порошенко.

Він зазначив, що як Президент і як Верховний Головнокомандувач Збройних сил України має за велику честь право урочисто відкрити після реконструкції визначне місце для всіх містян - оновлений болградський Меморіал Слави. 

"Тут переплітаються і пам'ять про героїв, що визволяли нашу землю під час Другої світової війни, і пам’ять про тих, хто поліг за Вітчизну у війні, яку проти нас розв’язала Росія", - сказав Порошенко.

Водночас він зауважив, що нині кремлівська пропаганда намагається нав’язати думку, що Росія окупувала нашу землю "для нібито захисту російськомовного населення України". Але при цьому від дій Росії найбільше постраждав російськомовний схід України.

"Це війна Росії проти нашої держави – проти України і її громадян, якою б мовою, українською, болгарською, румунською чи російською, гагаузькою або будь-якою іншою мовою не говорили наші громадяни. Це війна Росії проти усіх нас", - зазначив Глава держави.

Президент особливо засвідчив повагу всім учасникам Другої світової війни, яких, на жаль, з кожним роком все менше. Вік дає про себе знати. 

"Так сьогодні, на жаль, за станом здоров’я у відкритті Меморіалу Слави, всупереч нашим очікуванням, не змогли взяти участь ветерани Юрій Якович Момін та Іван Васильович Коцюк. Давайте побажаємо їм многая літа", - закликав Порошенко, і присутні підтримали оплесками його побажання ветеранам. 

Президент також подякував болградцям за мужність у захисті нашої країни від російської агресії та повідомив, що на сьогодні 180 жителів Болградського району брали участь в АТО. Четверо з них героїчно загинули, захищаючи рідну Україну. Присутні вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання.

Читайте також: Порошенко тримає на особистому контролі питання звільнення Сущенка

Верховний Головнокомандувач ЗСУ привітав також воїнів 88-го окремого десантно-штурмового батальйону та нагадав, як у День незалежності 24 серпня 2017 року вручив Бойовий прапор 88-му окремому ДШБ. 

"Ми високо цінуємо вашу участь у бойових діях на Луганщині та Донеччині. Так само цінуємо і подвиг старших поколінь. Нехай цей Меморіал стане свідченням того, що Україна завжди пам’ятатиме тих, хто віддав своє життя, захищаючи мир, свободу, волю, демократію українського народу", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-