Загрози асиміляції болгар в Україні не існує - Порошенко

Загрози асиміляції болгар в Україні не існує - Порошенко

Укрінформ
Загрози асиміляції болгар в Україні не існує, а освітня реформа в Україні точно захищає тих, хто вивчає різні мови нацменшин, включно з болгарською.

Про це заявив Президент України Петро Порошенко у виступі на урочистостях до 160-річного ювілею гімназії ім. Георгія Раковського у Болграді на Одещині за участю прем'єр-міністра Болгарії Бойко Борисова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Хтось там каже, що існує нібито загроза асиміляції болгар в Україні. Це не просто неправда, це суперечить нашій політиці. Захист нацменшин є нашим першим пріоритетом. Освітня реформа в Україні точно захищає тих, хто вивчає різні мови, включно з болгарською", - сказав Порошенко.

Читайте також: Порошенко та прем’єр Болгарії ознайомилися з ходом ремонту траси “Одеса-Рені”

Він поінформував, що з болгарською стороною досягнуто домовленості про відкриття в Одесі болгарської школи, а також українського культурного центру – у Софії. Крім того, у Запоріжжі в окремих класах вивчатимуть болгарську мову. "Адже чим більше ми знаємо мов, тим краще ми готові до європейського життя, а моя мета - повернути Україну в родину європейських народів", - наголосив Президент.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-