Марина Порошенко відкрила інклюзивно-ресурсний центр у Петриківці

Марина Порошенко відкрила інклюзивно-ресурсний центр у Петриківці

Укрінформ
У Петриківці на Дніпропетровщині за участі Марини Порошенко відкрили новий інклюзивно-ресурсний центр, створений в рамках реформи інклюзивної освіти, яку реалізує Фонд Порошенка у співпраці з МОН.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Дуже чудовий центр. Взагалі Дніпропетровська область була однією з перших, що приєдналася до нашого проекту по впровадженню інклюзивної освіти в Україні. За цей час вона показала дуже разючий результат: відкрито 255 інклюзивних шкіл, у них навчається на сьогодні 800 дітей з особливими освітніми потребами, цей навчальний процес забезпечується за допомогою 71 медіатеки у цих школах і 50 ресурсних кімнат... Сьогодні ми відкривали черговий інклюзивно-ресурсний центр, яких в області вже працює 22. Це вже досить потужна мережа, яка може задовольнити надання додаткових послуг таким дітям», - сказала Порошенко.

Вона зауважила, що найбільша вдячність – це щасливі очі дітей, їх мам, бо вони відчувають реальні зміни в освітньому процесі, це надає їм впевненості в майбутньому їх дітей.

За словами дружини Президента, до проекту «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» активно долучились в усіх регіонах - на сьогодні вже відкрито близько 370 інклюзивно-ресурсних центрів по всій Україні. І темпи їх відкриття високі. Якщо на 1 вересня їх було 302, то тільки протягом останнього місяця вже близько 50 центрів доєдналися до цієї мережі.

Марина Порошенко наголосила, що нині дуже важливо надати нові сучасні методики по тестуванню дітей для всіх інклюзивно-ресурсних центрів. «Це одразу змінить і принцип роботи, і наші вихователі, вчителі одразу відчують зовсім інші підходи, нову якість в роботі», - сказала Порошенкодружина Президента.

Також Марина Порошенко поспілкувалася з 5-річною Вікторією Гаркушою, якій у червні цього року за ініціативи дружини Президента та за підтримки обласного бюджету було проведено оперативне лікування по відновленню слуху. Сьогодні Марина Порошенко передала дівчинці придбаний комплект акумуляторів для мовного процесора. Вікторія з мамою розповіла, що вже відвідує дитячий садочок та займається з логопедом на базі інклюзивно-ресурсного центру в селищі Солоне за місцем проживання.

Петриківський інклюзивно-ресурсний центр зможе обслуговувати до 70 дітей як з Петриківської громади, так і з сусідніх сіл та районів. Наразі тут вже надають послуги психолога, логопеда та лікувальної фізкультури.

На обладнання центру було виділено 200 тисяч гривень освітньої субвенції, ще 400 тисяч гривень виділили місцева влада та районна рада.

Радник голови Дніпропетровської обласної держадміністрації Юрій Голик пояснив, що ведучи роботу з оновлення 30-ти опорних шкіл регіону, влада подбала про їх доступність для дітей з особливими потребами, вони обладнані пандусами, спеціальними підйомниками, а пороги зроблені на одному рівні, щоб до освітнього закладу могла потрапити дитина на візочку.

За спостереженням, з часу введення нових стандартів, відвідуваність шкіл дітьми з особливими потребами зросла удвічі.

Читайте також: Президент заявляє про 600 мільйонів на інклюзивну освіту

Під час робочої поїздки в регіон Марина Порошенко ознайомилася з роботою медіатек і ресурсних кімнат в інклюзивних школах – Дніпровській школі №6 та Дніпропетровському навчально-реабілітаційному центрі №10.

Як повідомляв Укрінформ, 1 вересня у селищі Петриківка на Дніпропетровщині відкрили реконструйовану школу із першою в Україні ресурсною кімнатою та медіатекою для дітей з особливими потребами, які зроблені за технічним завданням Благодійного Фонду Порошенка, що втілює програму «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-