Маріуполь готовий до зимових холодів

Маріуполь готовий до зимових холодів

Укрінформ
Маріуполь готовий до осінньо-зимового періоду і є чіткий план дій у випадках погіршення погодних умов.

Про це заявив у ході засідання міського Штабу з підготовки до зимового періоду мер Маріуполя Вадим Бойченко, повідомили в міській раді.

«У цей опалювальний сезон ми більш м'яко входимо, ніж в будь-який попередній. Тому що вже сформований досвід взаємодії з нашими партнерами, «Нафтогазом»... В цілому Маріуполь готовий до опалювального сезону і є чіткий план дій у випадках погіршення погодних умов», - сказав Бойченко.

В міськраді зазначили, що в місті 66 котелень, з них 64 - готові до сезону, ще на двох закінчуються роботи по модернізації обладнання. Всього опалення буде подано у 2511 будинків. Всі магістральні і внутрішньоквартальні теплові мережі пройшли гідравлічні випробування.

За словами директора «Тепломережі», в цьому році у Маріуполя не виникало проблем з отриманням лімітів на газ, як це було в минулі роки. Опалення буде подано коли середньодобова температура протягом трьох днів буде триматися нижче 8 градусів тепла, а гаряча вода буде подана після цього через 7-9 днів.

Мер Бойченко повідомив, що міністр інфраструктури Геннадій Зубко пообіцяв борг Маріуполя та заборгованості інших міст реструктуризувати - “це необхідно, щоб безперебійно отримувати номінацію на газ”.

Читайте також: Нафтогаз за аномальних холодів готовий збільшувати імпорт

В міськраді також констатували, що чистити 166 кілометрів основних доріг міста від снігу та криги в цьому році буде КП «Комунальник». А 323,6 кілометра другорядних доріг і 1 087 метрів квадратних тротуарів обслуговуватимуть «Маріупольавтодор» і МКП зеленого будівництва. Всього будуть задіяні 77 одиниць техніки, що на 6 одиниць більше ніж у минулому році.

У місті вже є запас матеріалів для посипання доріг і тротуарів, якого вистачить до кінця року. На постачання відсутніх матеріалів вже укладені договори, а їх завезення планується здійснити до 30 листопада поточного року. Всього планується закупити понад 20 тонн сумішей. Закуплено також 6 тонн бішофіту для посипання тротуарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-