У Миколаєві відбудеться фестиваль сучасного мистецтва Mykolaiv Art Week

У Миколаєві відбудеться фестиваль сучасного мистецтва Mykolaiv Art Week

Укрінформ
У Миколаєві з 5 по 14 жовтня відбудеться другий фестиваль сучасного мистецтва Mykolaiv Art Week.

Про це йдеться на офіційному сайті міськради.

«У Миколаєві з 5 по 14 жовтня відбудеться другий фестиваль сучасного мистецтва Mykolaiv Art Week. Ми почали проект у минулому році для того, аби привернути увагу миколаївців до сучасного актуального українського мистецтва. Тоді наша команда провела 4-денний фестиваль і отримала величезну кількість позитивних відгуків. Отож цього року вирішили зробити подію більш масштабною», - розповідає один з організаторів фестивалю Дмитро Ларченко.

У цьому році фестиваль розширив свої кордони та набув статусу міжнародного. Він охоплює вісім художніх просторів і галерей міста. В програмі - фотовиставки, покази кіно та анімації, лекції, воркшопи, фотокрос, форум мистецьких індустрій і театральна вистава.

Читайте також: Фестиваль "Марія" зібрав акторів з понад десяти країн світу

Буде також презентовано міжнародний фотопроект «People. Places. Processes» на соціально-політичну тематику. Це 55 робіт семи авторів з п'яти країн: України, Молдови, Білорусі, Грузії та Вірменії.

Крім нових миколаївських імен, Mykolaiv Art Week презентує абсолютно нову і незвичайну локацію для фотовиставки - підземний паркінг. І як доповнення - специфічні «декорації» у вигляді дорожніх знаків. І все це під DJ сет абстрактного хіп-хопу.

Ще одне нововведення фестивалю - форум «Місто як культурний феномен». Серед спікерів заходу - архітектор і менеджер в сфері культурних індустрій з Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-