"Нічну" сесію Миколаївської міськради зупинив голова ОДА

Укрінформ
Сесія Миколаївської міської ради, на яку депутати зібралися о 19 годині вечора поза межами сесійної зали, так і не відбулася.

Цьому завадив голова облдержадміністрації Олексій Савченко, який пригрозив кримінальною відповідальністю за проведення сесії з порушенням регламенту, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ви хочете провести сесію міськради в незаконний спосіб, і я закликаю вас цього не робити. Зібравшись за межами сесійної зали, не проголосувавши продовження робочого часу, ви порушили регламент. Попереджаю міського голову Олександра Сєнкевича, що сьогодні було порушено кримінальне провадження стосовно міського голови міста Черкаси, який також порушив закон. Щоб такого не сталося у нас, пропоную сьогодні розійтися, а завтра зібратися на сесію в установлений законом спосіб, і я також візьму у ній участь», - сказав Савченко.

Після цих слів мер Миколаєва закликав депутатів розійтися і зібратися 5 жовтня у сесійній залі. Він також пообіцяв, що протягом ночі в сесійній залі проведуть дезінфекцію та замінять меблі, які були облиті рідиною з фекаліями.

Читайте також: Інцидент з фекаліями змусив депутатів Миколаєва шукати інше “місце роботи”

Проте більшість депутатів залишилися і вирішили обговорити ситуацію, яка склалася.

Як уже повідомляв Укрінформ, 4 жовтня після інциденту на сесії Миколаївської міськради, де активісти облили депутатські робочі місця нечистотами, депутати вирішили продовжити сесію в приміщенні Центральної райадміністарції о 19.00. Відносно правопорушників поліцейські склали адміністративні протоколи за ст. 173 КУпАП «Дрібне хуліганство».

Сьогодні прокуратура повідомила міському голові Черкас про підозру в створенні штучних перешкод у роботі депутатам Черкаської міської ради: Анатолій Бондаренко провів не чергосу сесію міськради в сесійній залі в призначений раніше час, а зібрав позачергову в Каневі, тим самим створив штучні перешкоди в роботі значної кількості депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-