Майже всі нападники на активістів затримані, один порізав вени - Луценко

Майже всі нападники на активістів затримані, один порізав вени - Луценко

Укрінформ
Інформація щодо нападів на громадських активістів півдня України буде додатково вивчена на координаційній раді правоохоронних органів Одеси, що має відбутися за участю міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова.

Про це генеральний прокурор України Юрій Луценко поінформував на засіданні Верховної Ради у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З огляду на великі спекуляції, які існують з цього питання, доповідаю, що саме через учорашнє засідання Регламентного комітету, який розглядав не три моїх подання, а лише одне, я змушений скасувати засідання координаційної ради правоохоронних органів Одеси, проведення якої планувалося цієї п'ятниці разом з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим. Всю інформацію щодо нападів на громадських активістів півдня України ще раз буде вивчено на цій координаційній раді, а інформацію буде доведено до громадськості", - пояснив Луценко.

Водночас він уточнив, що виконавці нападів на громадських активістів уже затримані.

"Хочу сказати, що виконавці фактично всіх нападів на громадських активістів затримані, більшості з них обрано запобіжний захід, пов'язаний із триманням в ізоляторі. Хочу сказати вам, що один із нападників, навіть організаторів, порізав собі вени, щоб не давати відповіді на запитання слідства", - додав генпрокурор.

Читайте також: Аброськін розповів, як просувається слідство у справі вбивства “Сармата”

Як повідомлялося, 31 липня у Бердянську вбили ветерана АТО й активіста Віталія Олешка "Сармата". Того ж дня в Херсоні напали на місцеву активістку Катерину Гандзюк - їй хлюпнули в обличчя кислотою.

22 вересня в Одесі стріляли в громадського діяча, голову міської організації партії "Сила людей" Олега Михайлика.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-