Прокуратура повідомила про підозру меру Черкас

Прокуратура повідомила про підозру меру Черкас

Укрінформ
Місцева прокуратура повідомлила меру Черкас про підозру в створенні штучних перешкод у роботі депутатам Черкаської міської ради.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Черкаської області.

"У четвер, 04.10.2018, Черкаською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру міському голові м. Черкаси у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 351 (перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради) Кримінального кодексу України", - сказано у повідомленні.

За інформацією прокуратури, досудовим розслідуванням установлено, що підозрюваний, будучи посадовою особою органу місцевого самоврядування, як міський голова міста Черкаси, який відповідно до законодавства України очолює Черкаську міську раду на її пленарних засіданнях і має чітко визначені законодавством повноваження, зокрема відкривати, вести та закривати сесію міської ради, забезпечувати гласне проведення сесій із забезпеченням права кожного бути присутнім на них, умисно, всупереч інтересам місцевого самоврядування створив штучні перешкоди в роботі депутатів Черкаської міської ради.

Так, підозрюваний, попри відсутність невідкладних обставин, достовірно знаючи про наявність свого розпорядження від 06.08.2018, яким перенесено продовження роботи 56 пленарного засідання 2 сесії Черкаської міської ради на 23.08.2018 на 10 годину в сесійному залі Черкаської міської ради, про що поінформовано всіх депутатів та структурні підрозділи Черкаської міської ради, не продовжив роботу зазначеного 56 пленарного засідання.

Натомість, як підкреслюється, із метою створення перешкод у роботі депутатів Черкаської міської ради 22 серпня 2018 року, перебуваючи в місті Канів, міський голова Черкас оголосив про видане, затверджене ним і зареєстроване 22 серпня розпорядження про скликання 57 позачергового засідання 2 сесії Черкаської міської ради з розгляду галузевих та земельних питань на 15 годину цього ж дня у приміщенні музею імені Тараса Шевченка на "Чернечій горі" в Каневі.

Також зазначається, що про скликання нового засідання сесії на 22.08.2018 в приміщенні музею імені Тараса Шевченка на "Чернечій горі" в м. Канів, міський голова не поінформував громадян територіальної громади, представників засобів масової інформації та не повідомив у визначені законодавством терміни всіх депутатів Черкаської місцевої ради.

Читайте також: Суд призупинив рішення "таємної" сесії міськради Черкас

Продовжуючи свої злочинні дії, зазначили в прокуратурі, міський голова провів позачергову сесію міської ради, яка тривала близько 30 хвилин, тим самим створив штучні перешкоди в роботі значної кількості депутатів, не забезпечивши їхньої присутності, а також позбавив останніх можливості реалізувати надані законом повноваження, приймати важливі для громади міста Черкаси рішення, голосувати, вносити пропозиції, зміни та поправки в рішення.

Своїми діями підозрюваний всупереч інтересам місцевого самоврядування безпідставно порушив фундаментальне право гласності в діяльності територіальної громади під час проведення позачергової сесії.

На цей час у кримінальному провадженні тривають слідчі та процесуальні дії, спрямовані на повне, всебічне та неупереджене з’ясування всіх обставин події, вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

За вчинення вказаного кримінального правопорушення передбачено покарання у вигляді штрафу від ста до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до 6 місяців, або обмеження волі на строк до 3 років.

За інформацією офіційного порталу міськради, міського голови і виконкому Черкас, міський голова Черкас Анатолій Бондаренко працює на цій посаді з листопада 2015 року. Тричі був обраний депутатом Черкаської обласної ради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-