На Донеччині цьогоріч три тисячі дітей попросили допомоги правоохоронців

На Донеччині цьогоріч три тисячі дітей попросили допомоги правоохоронців

Укрінформ
У Донецькій області більше 3 тисяч дітей з початку 2018 року попросили захисту у правоохоронців.

Про це 4 жовтня повідомили в поліції Донецької області.

«3048 дзвінків з початку року надійшло на лінію 102 від маленьких заявників. Кожне сьоме звернення стосувалося сімейних сварок, під час яких поліцейські нерідко рятували малечу від агресії найрідніших людей», - йдеться у повідомленні.

Зазначено, що поліція реагує на кожен виклик від неповнолітніх - підіймають руку батьки, ображають однолітки у дворі або дитину переслідує собака – у жодному разі дитина не залишиться з небезпекою сам на сам.

Читайте також: На Закарпатті цьогоріч оздоровили більше 46 тисяч дітей

В службі 102 введено міжнародну практику утримання дітей на лінії, доки не надійде допомога. Кваліфікований оператор заспокоїть, підкаже, що робити в тій чи іншій ситуації, та коригуватиме дії дитини, поки наряд не прибуде на місце та дитина не опиниться в безпеці.

Так, 440 дітей зателефонували до поліції, опинившись в епіцентрі сімейних сварок. Наприклад, вночі 12-річна школярка зі Слов’янська повідомила, що тато з мамою сильно сваряться, а їй страшно. Дівчинка переживала, що чоловік може заподіяти лиха дружині. До того ж на руках розгубленої дівчинки залишився менший братик. 16 хвилин, до приїзду поліцейських, заспокоювали дитину не найближчі люди, а співробітники кол-центру 102.

Правоохоронці також підкреслили, що як наслідок – діти також допомагають поліції, повідомляючи про різні події, свідками яких вони стали: пожежі, ДТП, конфлікти тощо. 576 разів діти повідомляли про загрозу для життя та здоров’я людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-