Це може повторитися: голова ОДА прокоментував інцидент у Миколаївській міськраді

Це може повторитися: голова ОДА прокоментував інцидент у Миколаївській міськраді

Укрінформ
Неприємний інцидент на сесії міської ради у Миколаєві стався через те, що не було виконано розпорядження голови облдержадміністрації про підвищені заходи безпеки в усіх адмінбудівлях області.

Так на прохання кореспондента Укрінформу прокоментував події 4 жовтня на сесії міськради в обласному центрі голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко.

«Ще після подій у Харкові, коли було поранено охоронника, я видав розпорядження про підвищені заходи безпеки в усіх адмінбудівлях області. Всі ці об’єкти мають стати режимними, там повинні встановити металодетектори, охоронні системи, рамки, щоб до сесійної зали не потрапили люди з недозволеними предметами. А відповідальність за те, що сталося, лежить на тому, хто є балансоутримувачем цього приміщення», - заявив Савченко.

Він також зазначив, що пов'язує цю подію з початком політичного сезону і не відкидає, що подібне може повторитися.

У свою чергу, заступник начальника ГУ Нацполіції в Миколаївській області Іван Виговський заявив, що у його підлеглих немає законних підстав обшукувати тих, хто входить до сесійної зали. «Ми займаємося охороною громадського порядку, а не пропускним режимом. Це різні речі», - сказав Виговський.

Читайте також: На сесії міськради у Миколаєві розлили нечистоти - депутат взявся за зброю

Як уже повідомляв Укрінформ, 4 жовтня на сесії міської ради двоє 19-річних молодиків облили нечистотами робоче місце депутатів. А коли їх вивели із сесійної зали до холу, то між одним із постраждалих депутатів та молодиком, що брав участь у інциденті, продовжилась сварка. В ході конфлікту депутат дістав зброю, та, демонструючи її присутнім, попередив про наміри у подальшому на такі події «реагувати по-іншому».

Відносно правопорушників поліція склала адміністративні протоколи за ст. 173 КУпАП «Дрібне хуліганство». Також правоохоронці прийматимуть рішення щодо дозволу на носіння та зберігання зброї депутатом міськради.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-