Клімкін — про відносини з Угорщиною: Маємо перехопити ініціативу

Клімкін — про відносини з Угорщиною: Маємо перехопити ініціативу

Укрінформ
Павло Клімкін запевнив, що Україна налаштована на конструктивну співпрацю з угорською громадою на Закарпатті, та пообіцяв найближчим часом відвідати регіон особисто.

Про це він заявив під час спільної з міністром закордонних справ і європейських питань Словаччини Мірославом Лайчаком прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми маємо розв'язувати всі питання так, щоб допомогти нашій угорській громаді... Ми маємо перехопити ініціативу - там, де можна і потрібно, працювати з Угорщиною, там, де ми можемо важливі речі зробити самі, ми готові їх робити. Я найближчим часом теж поїду ще раз на Закарпаття, буду зустрічатися не тільки з угорської громадою, а й зі словацькою і румунською громадами", - сказав Клімкін.

Міністр наголосив, що питання вислання із Закарпаття угорського консула вже вирішене, лишилося тільки технічне його виконання.

Водночас він запевнив, що йтиметься про важливість проведення з Угорщиною консультацій щодо того, як буде здійснюватися весь спектр консульських послуг.

Глава МЗС підкреслив, що Україна не має наміру погіршувати відносини з Угорщиною, проте нині важливо "просувати дуже жорстко і послідовно, але конструктивно на Закарпатті наші національні інтереси".

Читайте також: Угорський консул на Закарпатті має виїхати з України протягом 72 годин - Клімкін

Як повідомлялося, 19 вересня Укрінформ опублікував відео, на якому зафіксовано момент видачі громадянам України у консульстві Угорщини в Береговому угорських паспортів. При цьому громадяни України вголос присягали на вірність Угорщині. Процедура супроводжувалася келихом шампанського на честь отримання другого громадянства та інструкціями угорського консула не повідомляти про отримання документів українській владі. 

4 жовтня МЗС України оголосило консула Угорщини у Береговому Закарпатської області  персоною нон грата.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-