Куць сказав, коли відновиться газопостачання Мар’їнки та Красногорівки

Куць сказав, коли відновиться газопостачання Мар’їнки та Красногорівки

Укрінформ
У Донецькій області через місяць-півтора відновиться газопостачання прифронтових міст Мар’їнки та Красногорівки.

Про це 3 жовтня у Краматорську на зустрічі з журналістами заявив голова Донецької військово-цивільної обладміністрації Олександр Куць, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я дуже сподіваюсь, що все-таки десь ще місяць-півтора, і якщо все у нас буде добре, дамо газ на Мар’їнку і Красногорівку... На жаль, не все залежить від нас", - сказав глава області.

Він пояснив, що зараз залишається гострою проблема з забезпечення Мар’їнки і Красногорівки газом, і для її вирішення проводиться "майже спецоперація".

Внаслідок бойових дій ці населені пункти залишаються без газопостачання вже майже чотири роки.

Так, 6 червня 2016 року ПАТ "Донецькоблгаз" завершило будівельно-монтажні роботи з прокладання підвідного газопроводу високого тиску "Газорозподільна станція (ГРС) Мар’їнка – м. Мар’їнка – м. Красногорівка", що могло б дозволити відновити газопостачання міст Мар`їнка та Красногорівка. Проте не було налагоджено безпечний доступ до виконання відновлювальних робіт на газорозподільній станції.

Читайте також: Влада Донеччини не має змоги платити зарплату шахтарям

"Наразі нарешті процес рушив з місця. За допомоги ОБСЄ, операції Об’єднаних сил було отримано дозвіл на допуск до газорозподільної станції. Ми переговорили з "Красногорівським вогнетривким заводом", вони вже заключили усі договори на обстеження та експертизу. Я дуже сподіваюсь, що ми зможемо продовжити роботи, які були розпочаті на окремих ділянках газорозподільчої станції", – зазначив Куць.

Як повідомляв Укрінформ, 29 серпня після дворічної перерви розпочались роботи на газопроводі високого тиску та газорозподільній станції "Мар’їнка". Ці об’єкти були виведені з ладу у липні 2014 року внаслідок обстрілу з боку збройних формувань Російської Федерації. Понад 26 тисяч мешканців міст Красногорівка і Мар’їнка, десятки об’єктів цивільної інфраструктури, лікарні і навчальні заклади залишились без газопостачання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-