Очільник Донецької області пояснив, чому не вирішується питання з боргами шахтарям

Очільник Донецької області пояснив, чому не вирішується питання з боргами шахтарям

Укрінформ
Донецька обласна влада не може платити зарплату та виплачувати борги шахтарям-протестувальникам ДП «Селидіввугілля».

Про це 3 жовтня у Краматорську на прес-конференції заявив голова Донецької військово-цивільної обладміністрації Олександр Куць, відповідаючи на запитання журналістів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На жаль, від Донецької обласної державної адміністрації крім того, що вчергове звернутися до Міністерства енергетики та вугільної промисловості, нічого не залежить. Платити зарплату їм коштами обласного бюджету я, на жаль, не можу. Хоча, можливо, і потрібно було б інколи», - сказав очільник області.

Він зазначив, що у регіоні є шахти, які навіть за капіталовкладень ніколи не вийдуть на собівартість, і стоїть питання або їх закрити, або якимось іншим чином з ними вчинити, але одразу надати альтернативу працевлаштування тим шахтарям, які зараз там працюють.

Куць вважає, що на Донеччині постійно повинен бути присутній представник профільного Міністерства енергетики та вугільної промисловості, який би на місці міг вирішувати питання гірників.

«Я ще раз наголошую і ще раз звертаюсь до міністерства, щоб тут, у Донецькій області, яка має на території найбільшу вугільну галузь, забезпечити присутність співробітника міністерства, чи заступника міністра, щоб він мав можливість тут на місці питання вугільної промисловості вирішувати. Потрібен представник профільного міністерства, до якого б і зверталися шахтарі. Це було б правильно», - пояснив голова ВЦА.

Читайте також: На Донеччині гірники вимагають сплатити борги із зарплати – Волинець

Як повідомляв Укрінформ, 3 жовтня гірники шахти «Котляревська» ДП «Селидіввугілля» проводять акцію протесту у зв’язку із невиплатою заборгованості із зарплати – перекривають рух на автомагістралі Дніпро – Донецьк.

Заборгованість перед шахтарями ДП «Селидіввугілля» становить 259 млн грн з урахуванням за вересень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-