Луганщина технічно готова до опалювального сезону, але має борги за електрику

Луганщина технічно готова до опалювального сезону, але має борги за електрику

Укрінформ
Луганщина технічно підготовлена до опалювального сезону, але рівень розрахунків за енергоресурси підприємств водопостачання та водовідведення становить 71%.

Про це на брифінгу для ЗМІ заявив директор Департаменту житлово-комунального господарства Луганської облдержадміністрації Віталій Сурай, повідомляє прес-служба ЛОДА.

"На сьогодні котельне господарство Луганщини готове до опалювального сезону на 97%. Робота ведеться у Лисичанську та Рубіжному, де в останньому триває процес децентралізації системи опалення. Об’єкти водопровідно-каналізаційного призначення також готові на 100%", - зазначив Сурай.

Тож, наголосив він, наразі можна говорити про технічну готовність Луганщини до опалювального періоду.

Щодо розрахунків підприємств за енергоносії, то загальний борг становить 360 мільйонів гривень. Втім, вже стабілізована ситуація з міським водоканалом у Лисичанську: підприємство не має приросту заборгованості. Інші підприємства цієї сфери вийшли на 100% сплати. Боржником залишається КП "Попаснянський районний водоканал", який постачає воду на тимчасово окуповану територію. Рівень його розрахунків становить 69,3%.

Читайте також: Опалювальний сезон: Гройсман орієнтує місцеву владу на погоду

Поточний рівень сплати населення за питну воду - 72%.

Зобов’язання підприємств теплопостачання перед НАК "Нафтогаз України" становлять приблизно 0,5 млрд гривень. Поточні розрахунки на 1 вересня здійснено на 80%.

У свою чергу, за електроенергію ці підприємства розрахувалися на 196%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-