Туї замість зарплат: Гройсман ініціює перевірки

Туї замість зарплат: Гройсман ініціює перевірки "областей-боржників"

Укрінформ
Уряд ініціював перевірки в областях з питань заборгованості з зарплат, і якщо ситуація не зміниться на краще, керівництво державних обласних адміністрацій понесе відповідальність.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман на засіданні уряду у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми ініціювали перевірку деяких областей, з яких доходять сигнали про те, що у деяких районах є заборгованості. Йдеться про бюджетну сферу, а це неприпустимо. ...замість того, щоб виплатити зарплату, ті, хто розпоряджається коштами, займаються тим, що висаджують туї. А потім хочуть побігти до уряду і сказати, що караул і все пропало, і дайте нам кошти. А коли ми у минулому році ці кошти закрили, у нас було 259 млн грн на рахунках тих областей", - сказав Гройсман.

Читайте також: Опалювальний сезон: Гройсман орієнтує місцеву владу на погоду

За його словами, залишків субвенцій в областях із освіти та охорони здоров'я є 2,2 млрд грн. “Тому було доручено віце-прем'єр-міністру Геннадію Зубку зайнятися цим питанням, були запрошені губернатори областей, яких попередили, що якщо замість того, щоб платили людям зарплати, вони будуть займатися висаджуванням туй... то доведеться відповідати, у тому числі включаючи звільнення”, - сказав Гройсман.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-