У третині навчальних закладів Житомирщини вода небезпечна для здоров’я

У третині навчальних закладів Житомирщини вода небезпечна для здоров’я

Укрінформ
На Житомирщині 30,6% проб води, взятих у дитсадках і школах, не відповідають санітарним нормам.

Про результати досліджень звітують у Житомирському обласному лабораторному центрі.

«Здійснено 650 моніторингових обстежень дошкільних та загальноосвітніх навчальних закладів, під час яких відібрано і досліджено 1366 зразків води. Разом з тим, викликає занепокоєння те, що якість води в низці закладів не покращується. На сьогодні 30,6% досліджених проб не відповідають санітарним вимогам, в основному, за рахунок перевищення вмісту заліза, нітратів та за бактеріологічними показниками, а споживання такої води є небезпечним для здоров’я дітей», - йдеться у повідомленні.

Найбільше відхилень за фізико-хімічними показниками виявлено у загальноосвітніх навчальних закладах Бердичівського, Любарського, Ружинського, Попільнянського, Андрушівського, Романівського, Чуднівського районів, а також у дошкільних закладах Романівського, Попільнянського, Черняхівського районів.

Зокрема, у Бердичівському районі з 13 досліджених зразків води за фізико-хімічними показниками, відібраними в школах, не відповідали санітарним вимогам 7 за вмістом заліза (ЗОШ № 7, № 11, № 12, № 15, № 2, с. Іванківці, с. Красівка) та 2 проби за вмістом нітратів (с. Семенівка, с. Терехове).

Крім того, відхилення за бактеріологічними показниками зафіксовано в Нововелідницькій, Бігунській, Гошівській, Ігнатпільській, Шоломківській, Гладковицькій школах Овруцького району, а ще в дошкільних закладах сіл Тепениця, Сущани, Білокоровичі, Стовпівка, Кам’янка Олевського району.

Читайте також: МінТОТ просить спостерігачів ОБСЄ розібратися з отруєнням у Макіївці

У лабораторному центрі констатують, що результати досліджень води направлені керівникам закладів, органам місцевого самоврядування та територіальним управлінням Держпродспоживслужби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-