Донеччина наступного літа відкриє 6 наметових таборів для дітей

Донеччина наступного літа відкриє 6 наметових таборів для дітей

Укрінформ
У Донецькій області у 2018 році у межах проекту «Гідна країна для гідних людей» створюється 6 наметових таборів для відпочинку молоді та дітей.

Про це повідомили в Департаменті сім’ї, молоді та спорту Донецької військово-цивільної облдержадміністрації.

«У 2018 році у рамках проекту «Гідна країна для гідних людей» створюється 6 наметових таборів для відпочинку молоді та дітей. Табори створюються на умовах співфінансування 50/50 з обласного та місцевих бюджетів (5 250 тис. грн / 5 250 тис. грн)», - йдеться у повідомленні.

Наметові табори планується відкрити у Кураховому, Краматорську, Богородичному, Святогірську, Іллінівській ОТГ та Маріуполі. Нині закуповується необхідне обладнання для їх функціонування. За зимовий період організатори проведуть підготовчу роботу, і вже влітку 2019 року молодь та діти Донеччини зможуть відпочити у цих таборах. 

За задумкою організаторів, усі табори мають різне тематичне спрямування. Наприклад, міська влада Мирнограда у співпраці з громадською організацією «Портал «Пошук»» відкриють археологічний табір у селищі Богородичне.

Місцева влада Слов’янська на базі «Лісової казки» комунального закладу оздоровлення та відпочинку дітей планує відкриття «Святогірської січі». Табір схожого спрямування планується створити і в Іллінівській ОТГ.

У Кураховому Мар’їнського району вже не перший рік працює наметовий табір «Хвиля» патріотично-військового спрямування. Діти матимуть змогу навчитися стріляти з лука, метати ножі, стрибати з парашутом, набудуть альпіністських навичок у мотузковому парку. Проект дасть змогу оснастити табір сучасним обладнання.

У Маріуполі за проектом «Гідна країна для гідних людей» за підтримки місцевої влади цього літа працював наметовий табір «More моря». У ньому дітям організовували змістовне дозвілля з метою самореалізації, саморозвитку та пропаганди здорового способу життя. 

Читайте також: Рада розширила перелік категорій дітей, які потребують особливої підтримки

Проект «Гідна країна для гідних людей – 2018» сприяє розвитку молодіжної інфраструктури Донецької області. Завдяки цьому проекту молодь навіть з найвіддаленіших куточків області має змогу долучитися до якісної неформальної освіти та всебічно розвиватися, наголосили в ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-