Львів платитиме премії талановитим вченим

Львів платитиме премії талановитим вченим

Укрінформ
У Львові на підтримку науки з міського бюджету виділили півмільйона гривень, половина з яких призначена на премії талановитим ученим.

Про це повідомили у прес-службі міської ради.

“Розпочинається прийом заявок на участь у програмі «Львів науковий», завдяки якій місто виділяє 500 тис. грн із бюджету для підтримки розвитку науки. Із них 250 тис. грн — на премії талановитим ученим, та ще 250 тис. грн — на дофінансування міських наукових конференцій”,- зазначили у прес-службі.

Як розповів заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, всі міста світу борються за різні наукові винаходи, інновації, патенти чисертифікати, тому що це дає змогу рухатися вперед, продукує нову економіку. Львів запровадив такі премії, щоб науковці розуміли, що ці винаходи і їхня робота, важлі для міста. І вже з наступного року планується збільшити розмір цих премій, адже сьогодні дуже багато міст конкурують за наших науковців.

Читайте також: Кличко нагородив кращих учителів столиці

Торік премії для талановитих учених у розмірі 25 тисяч гривень у Львові отримали 10 вчених. А 11 конференцій, форумів та симпозіумів отримали дофінансування урозмірі від 20 до25 тис. грн.

Програма „Львів науковий“ реалізується в обласному центрі уже третій рік поспіль. Це велика спільна робота, що сприяє плідній комунікації з науковими середовищами міста. Програма дає змогу розвивати як науку, так і сферу ділової гостинності. Заявки на фінансування соціально-наукових проектів у межах конкурсу можуть подавати вищі навчальні заклади, науково-дослідні установи та безпосередньо вчені, які планують проводити свій захід у Львові у 2019 році, та які не мають комерційної мети.

Що ж до конкурсу на отримання премії для талановитих науковців, то участь у ньому можуть брати вчені, які займалися науковою діяльністю у Львові (основне місце праці) впродовж останніх трьох років (з 2016 до2018 року, включно з моментом подання заявки). Як і минулого року, премії Львівської міської ради отримають не менше 5 молодих науковців віком до 40 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-