Мовчазна Ратуша: у Чернівцях помер сурмач, який щодня грав “Марічку” на вежі

Мовчазна Ратуша: у Чернівцях помер сурмач, який щодня грав “Марічку” на вежі

Відео
Укрінформ
Уперше за 14 років на вежі Ратуші Чернівців не звучала мелодія відомої пісні «Марічка»: на 76-ому році життя помер її виконавець - сурмач Василь Козак.

Про це повідомили у прес-службі Чернівецької міської ради.

«Пішов з життя талановитий музикант, багаторічний виконавець «Марічки», легендарна людина Василь Козак. Щодня, в будь-яку погоду, незважаючи на втому чи хворобу, він піднімався сходами Ратуші, щоб сповістити на чотири сторону світу про настання полудня. Звуки «Марічки» в його виконанні стали невід’ємною частиною чернівецького життя. Сотні туристів щодня із захопленням зустрічали сурмача на Ратуші і проводжали оплесками», – йдеться у повідомленні.

Уперше мелодію карпатської пісні «Марічка» Степана Сабадаша та Михайла Ткача з ратушної вежі Василь Козак виконав у 2004 році. І з того часу цей ритуал став своєрідною візитівкою Чернівців.

Два роки тому музикант розповідав місцевим журналістам, що підійматись сходинками на вершечок йому поки що не складно.

Щойно годинник проб’є 12-ту, чернівецький сурмач сповіщав усім із висоти про настання полудня. Мелодію відомої пісні «Марічка» Василь Козак грав на трубі на чотири сторони світу. Негода і погане самопочуття – не перешкода. Традицію, яку вже встигли полюбити у Чернівцях, сурмач виконував без збоїв.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-