У Чернівцях кілька багатоповерхівок можуть залишитися без тепла через борги

У Чернівцях кілька багатоповерхівок можуть залишитися без тепла через борги

Укрінформ
Чернівцітеплокомуненерго попередило, що кілька багатоповерхових будинків у місті, які найбільше заборгували за тепло, не підключать вчасно до централізованого теплопостачання.

Про це у коментарі кореспонденту Укрінформу розповів директор підприємства Олександр Меленчук.

«На сьогодні борги населення за тепло складають 31 млн грн. У цей же період минулого року було майже удвічі менше – 18 млн. В переважній більшості, це ті ж боржники, які були минулого року. Їхні борги зросли удвічі. Якщо до першого листопада борги не погасять, звернемось до суду щодо арешту майна чи житла, обмежень виїзду за кордон тощо. Готові також залучати і колекторські фірми для стягнення боргів. Там, де підписані договори із юридичними особами – ОСББ та ЖРЕПами, деякі будинки не підключимо 15 жовтня до централізованого теплопостачання. Поки що мова йде приблизно про 5 будинків, які найбільше заборгували за тепло», – сказав Меленчук.

Читайте також: Гаряча вода для Києва: у Кличка назвали новий дедлайн

Крім того, чиновник повідомив, що підприємство уже майже повністю готове до початку опалювального сезону. Подачу тепла планують розпочати 15 жовтня.

«Підприємство практично готове до роботи в осінньо-зимовий період. Розпочати подачу тепла плануємо вчасно, 15 жовтня. Наразі ще тривають планові ремонтні роботи з заміни мереж на чотирьох вулицях. Також завершується повна реконструкція двох котелень. У будинках мережі вже заповнюємо водою, перевіряємо систему. І після цього можна буде говорити про повну готовність міста до опалювального сезону», – впевнений керівник МКП «Чернівцітеплокомуненерго».

Якщо ж середньодобова температура повітря впродовж трьох діб буде сягати 8 градусів тепла з тенденцією до зниження, то опалювальний сезон у Чернівцях розпочнуть раніше, повідомили у комунальному підприємстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-