Дубініну незаконно призначили в.о. ректора Одеського медуніверситету - суд

Дубініну незаконно призначили в.о. ректора Одеського медуніверситету - суд

Укрінформ
Окружний адмінсуд Києва визнав незаконним призначення Владлени Дубініної на посаду виконувача обов'язків ректора Одеського Національного медичного університету (ОНМедУ).

Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я України.

"27 вересня 2018 року Окружний адміністративний суд міста Києва черговий раз обмежив МОЗ України у правах засновника та виніс упереджене рішення на користь прибічників екс-керівництва Одеського національного медичного університету. Суд задовольнив заяву Юрія Сухіна та Костянтина Талалаєва та зупинив своїм рішенням дію наказу МОЗ від 7 вересня 2018 року - цим наказом МОЗ визнавав Владлену Дубініну в.о. ректора ОНМедУ", - зазначили у міністерстві.

У відомстві підкреслили, що МОЗ "визнало В.Дубініну в.о. ректора на повністю законних засадах".

"Наказом Одеського національного медичного університету від 14 грудня 2017 року № 781-О "Про затвердження функціональних обов'язків керівних працівників університету", а саме абзацом першим розділу "Взаємовідносини за посадою" визначено, що під час відсутності ректора проректор з науково-педагогічної роботи заміщує його і виконує в повному обсязі його обов’язки. На момент звільнення Запорожана з посади ректора 17 липня 2018 року у штатному розкладі була передбачена лише одна посада проректора з науково-педагогічної роботи - її обіймала Дубініна. Відповідно, після розірвання контракту із Запорожаном право виконання обов’язків в повному обсязі ректора ОНМедУ перейшло саме до Дубініної", - наголосили у МОЗ.

Як повідомляв Укрінформ, у квітні ректора Одеського медуніверситету Валерія Запорожана наказом МОЗ було відсторонено від виконання службових обов'язків. Однак пізніше суд поновив його на посаді.

Читайте також: Через пристрасті навколо медичних вишів МОЗ створило спецгрупу з поліцією

Керівництво МОЗ призначило у липні комісійну перевірку у виші, але Запорожан не допустив її. 17 липня Супрун звільнила Запорожана за порушення статуту та умов контракту.

Новопризначений керівник Одеського медуніверситету Костянтин Аймедов 20 липня приступив до виконання обов'язків всупереч протидії групи представників оточення екс-ректора Запорожана. 7 вересня МОЗ видало наказ щодо призначення Дубініної в.о. ректора ОНМУ. Цього ж дня прес-секретар ОНМУ Ярослава Вітко повідомила, що екс-ректор Запорожан та група його прибічників захопили будівлю ректорату.

Фото: odessamedia.net

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-