Президент ознайомився із перебігом реконструкції філармонії у Харкові

Президент ознайомився із перебігом реконструкції філармонії у Харкові

Фото
Укрінформ
Під час робочої поїздки на Харківщину Президент ознайомився із перебігом реконструкції обласної філармонії.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента.

"Реконструкція унікального архітектурного комплексу Харківської філармонії - один з наймасштабніших проектів в Україні в культурній сфері. Після реконструкції в філармонії будуть працювати три зали, музей музичної культури, музична бібліотека, студія звукозапису", - йдеться у повідомленні.

Завершення будівництва заплановане на кінець 2018 року, а вже перші музичні вистави відбудуться тут на початку наступного року.

Всі ремонтні роботи та будівельні матеріали  проводяться і постачаються від українських компаній. На сьогодні у власність прийнято перший пусковий комплекс.

Побудовано нову органну залу, де встановлено новий орган. Завершено будівництво артистичних, адміністративних, гостьових, побутових приміщень. Для обслуговування нової органної зали установлено сучасну звукову та освітлювальну техніку. Орган клавішний фірми «Alexander Schuke Potsdam Orgelbau Gmbh» - один з найбільших органів в Україні. Побудований спеціально для нової зали. Відповідає найвищим вимогам світового сучасного органобудівництва. Наявність такого органу дає необмежену можливість виконання будь-якої музики найкращими виконавцями з усього світу.

Харківська філармонія заснована у 1929 році, є однією з найстаріших концертних організацій України.  У будівлі філармонії – пам’ятці архітектури, визначному культурному центрі міста – виступали Петро Чайковський, Сергій Рахманінов, Федір Шаляпін і багато інших видатних діячів мистецтва.

Читайте також: Порошенко анонсував масштабну відбудову ще двох доріг

Колективи Харківської обласної філармонії щорічно беруть участь у різноманітних фестивалях, конкурсах та культурних обмінах, де виступають на кращих сценічних мистецьких майданчиках Іспанії, Франції, Португалії, Бельгії, Угорщини, Німеччини, в інших країнах світу.

Фото Миколи Лазаренка

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-