“Правий сектор” відхрестився від захоплення будівель УПЦ МП у Богородчанах

“Правий сектор” відхрестився від захоплення будівель УПЦ МП у Богородчанах

Заява
Укрінформ
Активісти «Правого сектору» не мають жодного відношення до нібито захоплення Митрополичих палат церкви Московського патріархату у селищі Богородчани. Хоча рішення місцевих депутатів таки підтримують.

Відповідну заяву оприлюднив Івано-Франківський обласний штаб НВР «Правий сектор».

«У п'ятницю, 28 вересня, ряд інформаційних ресурсів, посилаючись на фейкову заяву УПЦ МП, поширили неправдиву інформацію про те, що представники «Правого сектору» захопили будівлі Митрополичих палат при Свято-Троїцькому храмі та нанесли фізичні ушкодження прихильникам МП. Заявляємо, що активісти «Правого сектору» не мають жодного відношення до цих подій в смт. Богородчани, але підтримують рішення комісії районної ради та адміністрації про передачу приміщення на баланс музичної школи», - йдеться у заяві обласного штабу «Правого сектору».

Як повідомлялося, учора в УПЦ МП заявили про захоплення Митрополичих палат і звинуватили у цьому активістів «Правого сектору». Тут стверджують, що близько 30 людей зламали двері храму, вибили вікна та побили віруючих, в тому числі і настоятеля Володимира Шувара.

Правоохоронці встановили, що причиною конфлікту є передача комісією Богородчанської районної ради та адміністрації майнового комплексу пам’ятки архітектури – Митрополичних палат (духівництва і келій) Домініканського монастиря на баланс музичній школі. Проти такого рішення виступив представник УПЦ Московського патріархату, який звернувся з повідомленням до поліції. Інших причин конфлікту, в тому числі на міжконфесійному грунті, поліція не встановила.

Читайте також: У Богородчанах спростовують захоплення храму УПЦ МП

Тим часом голова Богородчанської районної ради Франко Єжак також спростував інформацію про захоплення храму УПЦ МП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-