СБУ викрила на Запоріжжі

СБУ викрила на Запоріжжі "злодіїв в законі" родом із ФСБ

Відео
Укрінформ
Співробітники Служби безпеки України блокували в Запорізькій області спроби спецслужб країни-агресора дестабілізувати ситуацію в Україні через кримінальні угруповання, які підконтрольні «злодіям у законі» з РФ.

Про це повідомляє прес-центр СБ України

"Оперативники спецслужби встановили, що деякі представники російських кримінальних кіл координують діяльність організованих угруповань у Мелітопольському, Бердянському і Приморському районах, які причетні до скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів. За задумом російських спецслужб "злодії в законі" через підконтрольні в Україні банди мали б загострити криміногенну обстановку, зокрема через скоєння резонансних злочинів для дестабілізації ситуації в регіоні", - йдеться у повідомленні.

Під час проведення санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили у помешканнях фігурантів справи реактивну протитанкову гранату РПГ-22, два автомати Калашникова, три гранати Ф-1, три револьвери, пістолет Макарова, сім бронежилетів, велику кількість набоїв різного калібру та незареєстровану автоматичну і мисливську зброю невстановленого зразка. Також виявлено телефони, комп’ютерну техніку з матеріалами, які підтверджують зв’язок зловмисників із представниками РФ, документи терористичної організації "ДНР".

Вилучені предмети передано на експертизу.

У межах відкритого кримінального провадження за ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України вирішується питання щодо оголошення десяти фігурантам справи про підозру в скоєнні злочину.

Читайте також: Усі приходи УПЦ МП позначені в Росії як приходи її церкви — СБУ

Спецоперація з викриття організованих угруповань проводилася спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-