Справа на 1,3 мільйона: голова РДА на Київщині “очолював” групу вимагачів

Справа на 1,3 мільйона: голова РДА на Київщині “очолював” групу вимагачів

Фото
Укрінформ
На Київщині до суду відправили справу щодо голови Поліської РДА, його заступника та працівника Держгеокадастру, які вимагали хабар у 1,3 млн грн за надання земельних ділянок у оренду.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

“Працівниками управління захисту економіки в Київській області Нацполіції була викрита група осіб, яка організувала злочинну схему із надання в оренду суб'єктам господарювання земельних ділянок зі складу не витребуваних земельних паїв. В ході слідства було встановлено, що організатором виявився голова Поліської райдержадміністрації Київщини, який контролював та розподіляв кожному свій напрямок роботи”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до складу злочинного угруповання входили також заступник голови цієї РДА та працівник відділу Держгеокадастру в Іванківському районі Київщини.

Так, працівник Держгеокадастру повинен був з використанням своїх службових повноважень та доступом до відомостей Держземкадастру підшукати земельні ділянки, а до дій голови РДА входило забезпечення підготовки та підписання розпорядження про надання в оренду земділянок. Підписання договору оренди з представниками товариства виконував його заступник.

Читайте також: Посадовця МВС спіймали на хабарі

Під час досудового розслідування оперативники управління захисту економіки в Київській області Нацполіції спільно з детективами обласної поліції під процесуальним керівництвом військової прокуратури Київського гарнізону Центрального регіону задокументували протиправні дії всіх фігурантів провадження.

Зокрема, було задокументовано факт вимагання понад 1,3 мільйона гривень хабара від директора товариства за передачу в оренду земділянок для ведення сільгоспвиробництва терміном на 15 років.

Кримінальне провадження було відкрито за кількома статтями Кримінального кодексу України: ст.15 (Замах на злочин), ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі), ст. 190 (Шахрайство), ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) із застосуванням ст. 27 (Види співучасників) та ст. 28 (Вчинення злочину злочинною організацією).

Всім фігурантам справи було повідомлено про підозру за вчинення ряду кримінальних правопорушень в залежності від участі та ролі кожного учасника ОЗГ.

Наразі досудове розслідування закінчено, а матеріали справи з обвинувальним актом передано до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-