На Херсонщині вилучили незаконного тютюну майже на 244 мільйони

На Херсонщині вилучили незаконного тютюну майже на 244 мільйони

Укрінформ
На Херсонщині співробітники фіскальної служби та правоохоронних органів вилучили 84 тонни незаконно вирощеної тютюнової сировини орієнтовною вартістю 243,7 млн гривень.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в секторі комунікацій відділу організації роботи Головного управління Державної фіскальної служби у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

"На Херсонщині працівники податкової міліції Головного управління ДФС у Херсонській області, АР Крим та м. Севастополі спільно із співробітниками Управління захисту економіки в Херсонській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та спецпідрозділу "ВБКОЗ" УСБУ викрили та зупинили незаконне виробництво і зберігання фальсифікованої тютюнової сировини", - повідомили у секторі комунікацій.

Зазначається, що під час проведеного обшуку в рамках розслідування кримінального провадження, розпочатого за ч.2 ст. 204 Кримінального кодексу України, було вилучено майже 84 тонни готової тютюнової сировини орієнтовною вартістю 243,7 млн гривень, 26 навісів для сушіння листя, чорнові записи та бухгалтерські документи, які підтверджують ведення обліку виробництва і реалізацію підакцизних товарів, та виплату заробітної плати найманим працівникам

Незаконне промислове вирощування різних видів тютюну було організовано в регіоні на сільськогосподарських угіддях колишньої ферми. Але власники цих угідь, які орендували земельні ділянки у громадян - фізичних осіб, справно звітували про спеціальне водокористування для зрошення іншої сільськогосподарської культури - сої. Не забували вони і про орендну плату, оплату праці, витрати на полив та обробку земельних ділянок.

Вирощена і зібрана тютюнова сировина перероблялася на одній з ферм та готувалася до реалізації через Інтернет на підпільні виробництва на території України для виготовлення сигарет відомих торгових марок. Наразі на вилучені товарно-матеріальні цінності накладено арешт. Слідство по даному факту триває.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-