Другого підозрюваного в нападі на Михайлика взяли під варту

Другого підозрюваного в нападі на Михайлика взяли під варту

Укрінформ
Київський районний суд Одеси взяв під варту на два місяці другого підозрюваного в нападі на одеського активіста Олега Михайлика.

Підозрюваному Манучару Варшанідзе обрали запобіжний захід без права на заставу, повідомляє Громадське.

Після оголошення рішення суду Варшанідзе забрали до СІЗО. Оскаржити рішення суду він зможе протягом п’яти діб.

Адвокат підозрюваного Христина Задворна заявила, що її клієнтові пістолет могли підкинути. Сам Варшанідзе свою провину заперечував.

Також у четвер аналогічний запобіжний захід обрали підозрюваному з інвалідністю Торніке Герасіну. До зали суду його доправили на каталці.

Після оголошення запобіжного заходу Герасіну в залі сталися сутички. Бійці КОРДу відтіснили від підозрюваного родичів, після чого Герасіна повезли до СІЗО.

Раніше прокуратура Одеської області підготувала клопотання про арешт без права внесення застави для трьох підозрюваних у нападі на Михайлика.

25 вересня у справі про напад на Михайлика затримали трьох підозрюваних. Усі затримані - грузинської національності.

Читайте також: Суд відправив до СІЗО підозрюваного у замаху на Михайлика

Як повідомлялося, увечері 22 вересня в Одесі стріляли в активіста, керівника міської організації партії «Сила людей» Олега Михайлика, він потрапив до лікарні. Станом на ранок 23 вересня Михайлик у лікарні опритомнів, йому надали охорону.

До розслідування нападу на Михайлика долучили СБУ. Удень 23 вересня в Одесі близько сотні людей вийшли на протест через напад на Михайлика.

Управління Нацполіції Одеської області відкинуло звинувачення громадськості в тому, що правоохоронці зволікають з розслідуванням нападу на Михайлика.

Слідство розглядає 5 версій нападу.

Замах на Михайлика - не перший напад на активістів в Україні за останні місяці. Так, 31 липня в Бердянську Запорізької області застрелили місцевого активіста Віталія Олешка. Він був добровольцем батальйону «Донбас», брав участь у боях за Іловайськ.

31 липня у Херсоні біля під'їзду невідомий вилив кислоту на Катерину Гандзюк - радницю міського голови Херсона. Вона потрапила до реанімаційного відділення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-