Масове отруєння водою в окупованій Макіївці: постраждалих вже 43

Масове отруєння водою в окупованій Макіївці: постраждалих вже 43

Укрінформ
Кількість постраждалих від отруєння питною водою в окупованій Макіївці Донецької області зросла до 43 осіб.

Про це повідомив представник уповноваженого з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський в ефірі "112 Україна".

"Сьогодні вранці мені повідомили про ще 4 випадки госпіталізації дорослих людей (крім 39 осіб, про яких повідомлялося раніше - ред.). Інформацію знову блокують, не дають щось дізнатися, приховують масштаби трагедії, вважаю, що вони набагато більші. У медиків в окупованій Макіївці дуже складна ситуація. У них не вистачає ліків", - сказав він.

Лисянський зазначив, що за даними медиків, отруєння водою - це найскладніше отруєння. За його словами, бойовики так званої "ДНР" наразі не контролюють ситуацію.

Читайте також: У школі-інтернаті на Рівненщині отруїлися 22 дітей і двоє працівників

"Люди беруть воду з колодязів, купують воду в магазинах. Ситуація напружена. Вважаю, треба швидко реагувати, завозити воду, допомагати місцевим жителям. Але окупанти прямо зараз відходять від ситуації", - додав представник омбудсмена.

Як повідомлялося, в окупованій Макіївці сталося масове отруєння місцевих жителів питною водою, інформували про 39 постраждалих, серед яких двоє дітей віком до 9 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-