У школі-інтернаті на Рівненщині отруїлися 22 дітей і двоє працівників

У школі-інтернаті на Рівненщині отруїлися 22 дітей і двоє працівників

Укрінформ
У селищі Мізоч Здолбунівського району до 24 осіб зросла кількість працівників та вихованців школи-інтернату, які постраждали від спалаху гострої кишкової інфекції.

Про це повідомляє прес-служба Рівненського обласного лабораторного центру. 

"Кількість хворих, які постраждали під час спалаху гострої кишкової інфекції в КЗ "Мізоцька спеціалізована загальноосвітня школа-інтернат І-ІІ ступенів", становить 24 особи, з них 22 дитини та 2 працівника закладу. Госпіталізовані в інфекційні відділення 16 хворих (в Здолбунівській ЦРЛ перебувають 11 хворих, в Млинівській ЦРЛ - 4, в Костопільській ЦРЛ – 1) та ще 8 дітей лікуються амбулаторно", - йдеться у повідомленні.

Зазначають, що останніх хворих виявили здійснюючи подвірні огляд: три дитини в Здолбунівському районі, дві - у Рівненському та по одній - в Острозькому, Дубенському і Сарненському районах.

За результатами епідеміологічного розслідування спалаху гострої кишкової інфекції встановлено, що збудником, який спричинив захворювання, стала сальмонела ентерітідіс. Збудник був виявлений у хворих, в охолодженому сирому м’ясі та на робочих поверхнях харчоблоку (поличка холодильника, тертка для варених овочів, лоток для сирого м’яса).

У лабораторному центрі зазначають, що спалаху сприяли недотримання правил особистої гігієни та порушення санітарно-гігієнічних вимог при приготуванні та зберіганні харчових продуктів. Про недотримання санітарно-гігієнічних вимог свідчить виявлення бактерії групи кишкової палички (БГКП) на робочих поверхнях та об'єктах довкілля (48% змивів незадовільні) та у продуктах харчування (40% не відповідають санітарним вимогам).

Читайте також: На Прикарпатті через отруєння госпіталізували шістьох людей

Ймовірним джерелом інфекції могли стати два працівники харчоблоку, у яких виявили сальмонелу ентерітідіс (у одного була наявна клінічна картина хвороби, в іншого не було симптомів захворювання).

Як повідомляв Укрінформ, постраждалі стали надходити до інфекційного відділення Здолбунівської центральної районної лікарні з 19 вересня. 21 вересня у Головному управлінні Національної поліції Рівненської області повідомили, що навчальний процес в інтернаті тимчасово призупинений. За фактом порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням у поліції розпочали досудове розслідування за частиною 1 статті 325 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-