СБУ заявляє, що жодних антитерористичних операцій на Франківщині не веде

СБУ заявляє, що жодних антитерористичних операцій на Франківщині не веде

Укрінформ
У Службі безпеки заявляють, що 25 і 26 вересня не проводили антитерористичні навчання в Івано-Франківській області.

Про це йдеться у повідомленні Управління Служби безпеки України в Івано-Франківській області.

"Інформація, поширена деякими ЗМІ щодо проведення СБУ в районі Яремчанської міської ради Івано-Франківської області "якихось незрозумілих дій" із залученням спеціальної техніки, не відповідає дійсності", - йдеться у повідомленні.

У СБУ також наголосили, що на Івано-Франківщині "Службою безпеки України сьогодні не проводяться ані антитерористичні навчання, ані слідчі дії із залученням спецпризначенців".

"СБУ, як і інші органи безпеки, заздалегідь через засоби масової інформації попереджає громадян про заплановані антитерористичні навчання для уникнення поширення чуток та паніки", - підкреслили у Службі безпеки.

Крім того, речниця обласного управління СБУ Марія Римар повідомила кореспонденту Укрінформу, що "25 вересня СБУ не проводила жодних антитерористичних навчань як біля "Буковеля", так і в Івано-Франківській області".

Читайте також: На Луганщині силовики провели антитерористичні навчання

Водночас СБУ звернула увагу на повідомлення Міністерства оборони України про те, що в ці дні тривають військові навчання "Козацька воля-2018", один із таких етапів за участю десантних підрозділів проходив у Карпатах.

У вівторок, 25 вересня, інформагентство "Фіртка" повідомило про те, що біля туристичного комплексу "Буковель" "літають гелікоптери, невідомі в масках перекривають дороги". За даними цього видання, через присутність "зелених чоловічків" шоковані місцеві мешканці, бо про проведення навчання їх ніхто не попереджав.

Як повідомлялося, 20 вересня у "Буковелі" заявили про проведення обшуків на фірмах, причетних до народного депутата Олександра Шевченка. Пізніше в СБУ пояснили, що обшуки проводилися через справу про присвоєння коштів Дорожнього фонду України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-