У Львові вчителям доплачуватимуть з міського бюджету

У Львові вчителям доплачуватимуть з міського бюджету

Укрінформ
Львівська міськрада виділила додаткові кошти в сумі 5,8 млн грн із свого бюджету, щоб доплачувати вчителям, на яких не поширюється освітня субвенція.

Про це повідомили у прес-службі міської ради.

“Для виплати 10-відсоткової надбавки за складність та напруженість педагогічним працівникам дошкільних та позашкільних навчальних закладів, дитячо-юнацьких спортивних шкіл місто виділило 5,8 мільйона гривень. Доплату отримають понад 3500 працівників закладів освіти”, - зазначено у повідомленні.

Як роз`яснили у департаменті гуманітарної освіти ЛМР, з 2015 року оплата праці педагогічним працівникам проводиться з освітньої субвенції. І при розрахунку її формули не враховано поділ класів на групи при вивченні окремих предметів, фінансування груп продовженого дня, підвищення посадових окладів педагогічних працівників, які утримуються за рахунок коштів освітньої субвенції на 10 відсотків з 1 січня 2018 року. Розрахунок обсягу видатків освітньої субвенції на освіту м. Львова на 2017 рік Міністерством фінансів проведено, виходячи з кількості учнів, які згідно зі статистичними даними станом на 05.09.2016 навчалися в освітніх закладах Львова (73 639 учнів), а вже на 05.09.2017 їх було 75 950 осіб, а на 05.09.2018 — 78 917. З міського бюджету спрямовано 151,0 млн грн для покриття цих видатків.

Читайте також: МОН хоче створити умови для навчання дітей у лікарнях

Враховуючи те, що з 1 січня 2018 року підвищено посадові оклади на 10% педагогічним працівникам, які утримуються за рахунок коштів освітньої субвенції, та факт неприйняття урядом рішення про підвищенням посадових окладів педагогічних працівників, які фінансуються зарахунок коштів місцевого бюджету, Львівською міською радою виділено додаткові кошти в розмірі 5,8 млн грн для встановлення 10-відсоткової надбавки за складність та напруженість педагогічним працівникам дошкільних та позашкільних навчальних закладів, дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-