Мільйон у шафці: на Сумщині впіймали на хабарі заслуженого лікаря

Мільйон у шафці: на Сумщині впіймали на хабарі заслуженого лікаря

Укрінформ
На Сумщині голові лікарсько-кваліфікаційної комісії повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні хабара від учасника операції Об’єднаних сил.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила прес-секретар прокуратури Сумської області Наталія Науменко.

“Конотопською місцевою прокуратурою у вівторок, 25 вересня 2018 року, затриманому напередодні голові лікарсько-кваліфікаційної комісії однієї з міських лікарень області повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Він вимагав від учасника Операції об’єднаних сил 140 тис. грн за позитивний висновок про необхідність встановлення інвалідності. Неправомірну вигоду медик, який має почесне звання «Заслужений лікар України», погодився отримати частинами. Лише після одержання 56 тис. грн голова комісії затвердив відповідний висновок і був затриманий співробітниками Управління Служби безпеки України в Сумській області та Конотопським відділом поліції», - розповіла Науменко.

За її інформацією, у понеділок, 24 вересня 2018 року, за місцем проживання та у робочому кабінеті голови комісії проведено санкціоновані обшуки. Під час вказаних слідчих дій вилучено понад 1 млн грн готівки.

Читайте також: Голову комісії з відбору директорів шкіл у Києві засудили за хабар

Наразі медик перебуває в ізоляторі тимчасового тримання, прокуратура та поліція вже готують клопотання до суду про відсторонення затриманого від посади, накладення арешту на вилучене майно та, враховуючи похилий вік і необхідність нагляду за прикутою до ліжка дружиною, обрання йому запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Водночас у рамках кримінального провадження перевіряється законність затвердження підозрюваним медичної документації, необхідної для встановлення інвалідності близько 800 громадянам упродовж 2018 року. Також перевіряються інші особи, які можуть бути спільниками затриманого.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-