У Харкові відбулося відкрите спортивне тренування травмованих учасників АТО

У Харкові відбулося відкрите спортивне тренування травмованих учасників АТО

Фото
Укрінформ
У Харкові відбулося показове тренування ветеранів АТО, спортсменів, які отримали нові протези в рамках роботи Трастового фонду НАТО.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Протягом кількох годин шість травмованих учасників АТО, які отримали новітні спортивні протези в рамках Трастового фонду НАТО, та п'ять з числа тих, хто чекає на одержання протезів, тренувалися та змагалися у силі, зокрема, у гирьовому спорті", - зазначила керівник Трастового фонду НАТО з медичної реабілітації в Україні Наталія Мельниченко.

Вона додала, що змагання відбулося за ініціативи Офісу Агенції НАТО з підтримки та постачання (NSPA) в Україні спільно з Уповноваженим Президента України з питань реабілітації учасників АТО Вадимом Свириденком.

Відкрите спортивне тренування травмованих учасників АТО / Фото: Мадієвський В'ячеслав. Укрінформ

За її словами, свого часу для 9 травмованих учасників АТО з Харкова, Києва, Одеси під керівництвом провідних іноземних спеціалістів в галузі спортивного протезування було виготовлено 11 спортивних протезів. "Фахівці з Харкова із залученням фахівців в області протезування з інших регіонів країни виготовили протези з комлектуючих, які надійшли з-за кордону, з урахуванням особливостей кожного травмованого ветерана АТО, тож деякі з них, включаючи того ж Свириденка, активно беруть участь у напрямку Крос Фіт в проектах "Ігри Героїв", "Ігри Нескорених", "Сила нації", "Марафон морської піхоти" - в Україні та за її межами", - додала Наталія Мельниченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-