На форум до Харкова з'їхались юристи 23 країн

На форум до Харкова з'їхались юристи 23 країн

Фото
Укрінформ
Фахівці з права з 23 країн зібралися на 2-й Міжнародний юридичний форум.

Спеціальною темою цьогорічного форуму, участь у якому також беруть представники уряду України, судової, законодавчої, виконавчої гілок влади, обрано розвиток права в умовах цифрової економіки, повідомляє кореспондент Укрінформу з місця події.

Відкриття Міжнародного юридичного форуму у Харкові / Фото: Мадієвський В'ячеслав, Укрінформ

Форум у Харкові, який цього року набув державного статусу та проводитиметься щорічно, розпочався з оголошення вітального слова від Глави держави Петра Порошенка, який підкреслив, що зараз особлива увага приділена цифровізації економіки та впливу цих процесів на розвиток права, і побажав  форуму стати майданчиком для обміну досвідом та проведення дискусій з питань юриспруденції.

Як сказала з трибуни голова Харківської ОДА Юлія Світлична, форум відкриває міжнародний сезон на Харківщині.

"Менш ніж за тиждень ми прийматимемо Х Міжнародний економічний форум, на який приїдуть близько 600 учасників – як українців, так і представників іноземних країн. Сьогодні маємо підтвердження участі від 35 країн. Це буде особлива подія для Харківщини, адже родзинкою форуму є підписання реальних контрактів та договорів, які завантажують економіку регіону. Такий старт "міжнародної осені" на Харківщині є символічним, адже жодна економічна реформа не може бути впроваджена без юридичного обгрунтування", - зазначила Світлична.

За словами міністра освіти та науки України Лілії Гриневич, важливим напрямком роботи форуму стане розгляд питань розвитку правничої освіти в Україні.

"Особливо це торкається оцінювання якості тієї вищої освіти, яку отримують правники, тож оцінка повинна бути за правилами ЗНО. Сьогодні в країні чи не кожен університет має можливість готувати правників, але на 91 вакансію припадає 1 тисяча безробітних юристів. Ми зараз працюємо над зміною концепції правничої освіти. На форумі розглянемо проект такої концепції", - пообіцяла Гриневич.

Як сказав на підході журналістів, відповідаючи на питання кореспондента Укрінформу щодо реформ у сфері права, голова Конституційного суду України Станіслав Шевчук, найголовніше - реформи у судах, починаючи з КСУ: "Вперше почав діяти інститут конституційної скарги на закони, які можуть обмежувати права людей, а захист цих прав - головне для правника, і це теж обговорюватимемо на форумі".

Читайте також: На Харківщині відкрився восьмий інклюзивний центр, що прийме до 200 дітей

За програмою форуму, протягом 4 днів у роботі чотирьох панельних дискусій візьмуть участь відомі дослідники та практики, судді Конституційного суду України та Верховного суду, співробітники представництва ЄС, місії ОБСЄ, інших організацій. Будуть проведені тренінги з актуальних питань корпоративного права та права інтелектуальної власності, серія майстер-класів з прав людини та гендерної рівності, зустрічі з представниками уряду, органів юстиції і прокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-