Харківський

Харківський "махінатор" з облради отримав підозру і втік до Росії

Укрінформ
Депутату Харківської обласної ради оголошено про підозру в земельних махінаціях.

Про це кореспонденту Укрінформу розказала прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Слідче управління прокуратури Харківської області проводить досудове розслідування за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння чужим майном за попередньою змовою групою осіб шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та легалізація доходів, отриманих незаконним шляхом). У рамках кримінального провадження оголошено про підозру 50-річному депутату Харківської обласної ради. За попередніми даними слідства, депутат став одним із співзасновників обслуговуючого кооперативу, до статутних документів якого внесли недостовірні відомості про мету створення", - зазначила Дубовик.

За її словами, "на папері" обслуговуючий кооператив мав забезпечити житлом (будівництво житла) членів кооперативу: "Насправді землю, яку абсолютно безкоштовно отримали члени кооперативу від Харківської міськради, розділили на ділянки по 0,2 га та розпродали під приватну забудову. Збитки громаді склали понад 400 млн грн".

Читайте також: Суд у справі Штепи знову перенесли — не з'явилися адвокати

Після оголошення підозри фігурант кримінального провадження виїхав до Російської Федерації. У зв’язку з цим прокуратурою Харківської області направлений повний пакет документів для звернення до Інтерполу з метою оголошення підозрюваного у міжнародний розшук, додала Дубовик.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, 19 лютого Комінтернівський райсуд Харкова призначив вирок 3-м розкрадачам міської землі, яки діяли за т.зв. кооперативною схемою, по 5 років тюрми з відстрочкою вироку на 3 роки у зв'язку з розкаянням винних.

З 2008 по 2016 роки за "кооперативною схемою" у Харкові безкоштовно отримано близько 1000 га землі, у тому числі в Лісопарку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-