Міни, знайдені на узбіччі міжнародної автотраси, виявилися американськими

Міни, знайдені на узбіччі міжнародної автотраси, виявилися американськими

Укрінформ
Міни, знайдені на Херсонщині на узбіччі міжнародної автотраси М-17 (Херсон - Джанкой - Феодосія - Керч), виявилися виробництва Сполучених Штатів Америки.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіли у вівторок в прес-службі Головного управління ДСНС України у Херсонській області.

"23 вересня на відстані двох кілометрів від міста Олешки на узбіччі траси М-17 були виявлені 2 мінометні міни калібром 81 мм часів Другої світової війни. При додатковому обстеженні даної території піротехніки аварійно-рятувального загону спецпризначення виявили ще 5 боєприпасів, серед яких 1 мінометна міна калібром 81 мм, 3 ручні протитанкові гранати РПГ-40 та ручна протипіхотна граната Ф-1. Мінометні міни виявилися американського виробництва. Решта боєприпасів - радянського виробництва", - розповіли у прес-службі.

Тут зазначили, що 24 вересня всі ці боєприпаси були знищені (підірвані) на спеціально облаштованому майданчику.

Що ж до американських 81-мм мінометних осколкових мін, то, найімовірніше, вони були надані (звичайно, разом із відповідними американськими мінометами) Радянському Союзу Сполученими Штатами Америки під час Другої світової війни у межах програми ленд-лізу (допомога боєприпасами, зброєю, технікою, продовольством і стратегічною сировиною) для боротьби з нацистськими загарбниками.

Читайте також: На узбіччі міжнародної автотраси знайшли дві міни Другої світової

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині в Олешківському районі на узбіччі автодороги М-17 у неділю, 23 вересня, знайшли дві мінометні міни часів Другої світової війни. Ці міни попередньо були визначені як калібру 82 мм.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-