Тиждень мобільності на Прикарпатті завершили велопробігом

Тиждень мобільності на Прикарпатті завершили велопробігом

Децентралізація
Укрінформ
В Івано-Франківській області у Витвицькій ОТГ за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» пройшов «Європейський тиждень мобільності 2018».

Він завершився 6-кілометровим велопробігом місцевих жителів та гостей громади до ландшафтного заказника «Бовкоти».

Найактивнішими учасниками стали місцеві школярі. «Велопробіг «Крути педалі, рухайся далі» - один зі способів об’єднати людей, і це вже великий позитив. Ми згуртовуємо громаду навколо спільних цінностей, пропагуємо здоровий спосіб життя, зокрема, і за допомогою велоспорту, розповідаємо про збереження довкілля», - зазначив голова Витвицької ОТГ Микола Шикор, який взяв участь у велопробігу.

У ландшафтному заказнику «Бовкоти» велосипедисти дискутували на екологічну тематику та ділились власним досвідом збереження довкілля. Вони стали свідками відкриття екологічного стенда, на якому розміщені зразки сміття та вказані періоди його природного розпаду. Автори стенда сподіваються, що наочна демонстрація шкоди довкіллю спонукатиме відвідувачів до екологічно правильної поведінки.

Читайте також: Освітяни волинських громад вчилися створювати спроможну освітню мережу

«На цьому стенді ми представили найбільш поширене побутове сміття, яке залишають після себе туристи й відпочивальники. Це скло, пластиковий посуд, поліетиленові пакети, жувальна гумка тощо. Ми хочемо, щоб цей стенд нагадував усім, хто приїжджатиме сюди відпочити, що природу необхідно берегти, залишати недоторканою», - розповіла учасниця молодіжної громадської організації «Сонячна січ» Таміла Кульпа. Ще чотири подібні екостенди планують встановити в інших місцях відпочинку Долинського району.

Фото: Івано-Франківський ЦРМС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-